Vad är Ticket Scalping?

Ticket Scalping, även känd som biljett återförsäljning , är häfdvunna bruket att köpa biljetter till ett evenemang och säljer dem för mer än du betalat för dem. Detta skiljer sig från biljett mäklare , företag som köper upp block av biljetter till evenemang för framtida försäljning, märkning dem till vad de känner att marknaden kommer att bära. Ticket Scalping är vanligast för sport-och musikevenemang. Biljetter till utsålda spel eller konsert kan vara tillgängliga till rätt pris. Den stereotypa biljett Scalping scenario är att gå till händelsen plats utan biljetter och köpa dem från en hustler på parkeringen för två eller tre gånger mer än vad scalper betalat för dem.

Professional biljett scalpers ofta anställa ungdomar vänta on line biljetter till populära evenemang att gå till försäljning, vid vilken tidpunkt de köper så många som en person är tillåtet. Ticket Scalping kräver ett fint finslipat känsla av marknaden. Om bandet du köpa biljetter till plötsligt går i onåd med konserten fortlöpande offentlig kanske du måste sälja biljetterna till nominellt värde eller till och med förlust att återfå en del av den ursprungliga investeringen.

Ticket Scalping får eller inte får vara lagligt i ditt område-lokala lagar varierar kraftigt. I områden där biljett Scalping är olagligt, det brukar definieras som att sälja biljetter till ett evenemang på plats själv, på dagen för händelsen. Säljer biljetter från ett skyltfönster eller dagar online innan händelsen, oavsett på vilken uppmärkning, vanligen helt lagligt. Det är pågående debatt om huruvida det finns någon anledning att reglera biljett Scalping. Det verkar som om en person eller ett företag vill investera tid och pengar att skaffa block av biljetter i förväg, att riskera att de kan förlora i värde, och det finns människor som är villiga att betala långt över ansiktet-värdet för dessa biljetter att biljett Scalping är utbud och efterfrågan i dess renaste form. Den andra sidan av argumentet är att om biljetten scalpers inte hade köpt upp alla biljetter, skulle händelsen inte har sålts ut och gå kunde ha köpt face-biljetter värde på själva evenemanget.

Sedan finns det "tillfälliga scalpers"-de som köpt fler biljetter än de behövde, utan att veta vänner skulle avbryta på dem, som försöker kompensera sig för kostnaderna genom att sälja överskottet biljetter eftersom de går in i händelsen. På många områden, fråga något mer än nominella värdet för ditt överskott biljetter anses olaglig biljett Scalping, så se till att du vet vad den lokala lagarna innan du prova det här.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.