Vad är The Twilight Zone?

The Twilight Zone var en TV-serie som ursprungligen sträckte sig från 1959-1964 på CBS, lek ett antal spin-offs och väckelser. Det är allmänt betraktas som en klassiker i amerikansk TV, där ett antal framstående författare och skådespelare fick sin start, och episoder fortsätta att sändas på flera nätverk, tillsammans med episoder från väckelser i serien. Många är bekanta med Twilight Zone på ett eller annat sätt, serien har blivit intimt förknippade med amerikanska popkulturen.

seriens skapare, Rod Serling närmade ursprungligen CBS 1957 med en pilot, hoppas att spinna det till en vecka serie. Föraren var ursprungligen hyllan, vädring mer än ett år senare och blev en omedelbar hit, något som en överraskning för CBS. En hel serie order, och det Twilight Zone fortsatte att vara ganska populär serie. Förutom den ursprungliga tv-serien, finns också Twilight Zone serietidningar, romaner, filmer, radioprogram, och senare tolkningar av showen, den senaste Twilight Zone spinoff började vädra under 2002. Vad som kännetecknar Twilight Zone är den omfattande användningen av fantasy, science fiction och skräck i episoder, som ofta har vanliga människor i en ovanlig och konstiga omständigheter. Under loppet av avsnittet, är tecknen tvingas att fundera vad som händer, och de befinner sig ofta avvärja en katastrof, i slutet av varje fristående avsnitt, de skyldiga straffas och tecken gå vidare med sina liv. Förutom att skriva många avsnitt, Serling även fungerat som berättaren, och många är bekanta med rader från öppningen berättarröst, som slutar med det berömda citatet: "Det är ett område som vi ringa. . . The Twilight Zone. "I slutet av avsnittet, skulle Serling erbjuder också kommentarer om vad som hade hänt. Några av de episoder var av politisk natur, ge illa dolt kommentar om vad som händer i världen, en något nytt inslag i tv-nätet.

framgång Twilight Zone kan tillskrivas flera faktorer. Showen var visserligen ny för den tid under vilken det framgick, gnistor samtal och debatt om paranormala, och vissa människor förmodligen också bara såg det som god underhållning. Denna show har blivit riktigt kulturell ikon, särskilt i USA. Hänvisningar till Twilight Zone pop ofta i populärkultur, och många är bekanta med den läskiga och utmärkande tema musik, även om de kanske inte vet att den är kopplad till TV-serien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.