Vad är Tåg Hopping?

Tåg hoppande är en praxis där människor ombord på tågen, oftast godståg, i smyg för att Hitch snålskjuts på tågets destination. Train hopping har funnits ungefär lika länge som tågen, tåg med dokumenterade fall av folk hoppar för att komma hem efter det att inbördeskriget i USA, vilket tyder på att praxis var väl etablerad. Många associerar tåg hopping med luffare samhället, och många trattar tåget lösdrivare eller vandrare. Denna metod för transport är extremt farliga och olagliga i de flesta regioner i världen. Du kan också höra tåget hopping kallad frakt hopping med hänvisning till de typer av tåg klassiskt används av tåg matartrattar. För att åka tåg hopping, folk i allmänhet bekanta sig med linjer och tåg i ett område så att de kan ta ett tåg som kommer att flytta dem med på vägen till sitt resmål. Tågen är klassiskt bordade innan de börjar röra på säkerhet, även om vissa tåg trattar kommer att hoppa på ett tåg i rörelse. När tåget kommer igång, är tåget tratten gömda för att undvika upptäckt, och han eller hon försöker stanna dold tills destinationen nås.

På 1930-talet, tåget hoppade växte till att bli en mycket populär metod för transport. Den globala ekonomin var nere, vilket en del personer att söka anställning som kringresande, och särskilt i USA, hade arbetstagare att korsa en hel del mark för att hitta nya jobb. Tåg hopping var ett sätt att åstadkomma detta, och metoden blev omfattande, med tusentals människor åker på rälsen illegalt varje dag.

Tåg hoppar också upplevt ett uppsving under 1950 och 1960, när medlemmar i motkulturella rörelsen började träna hoppande som en form av personligt uttryck. Men tåget hoppande började gå in minska efter denna period av flera skäl. En av de viktigaste frågorna var containertransporterna: det finns ingenstans att stuva undan i en container. Den godsvagnar klassiskt används för att lasta gods övergavs, minska tillgängliga bilar att stuva undan den. Användningen av tåg för gods gick också till nedgång med flygplan och lastbilar in utbredd användning och därmed minska antalet tåg tillgängliga för hopping.

Denna metod för tågresor är nämligen fortfarande, även om det inte är så allmänt praktiseras som det en gång var. Lösdrivare fortsätta att utbilda hop i vissa regioner i världen, och anarkister ibland även resa via tåg hopping ", uttrycker solidaritet med uteliggare livsstil. I båda fallen tåg trattar arbetar hårt för att undvika officer järnvägen polisen, även känd som "tjur", och allt de undviker järnväg besättningar samt eftersom bemanningen inte som en bidragande faktor tåg hopping när de en gång var.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.