Vad är Space Mountain?

Space Mountain är en inomhus, yttre rymden tema berg-och dalbana som har versioner på fem Disney parker. Som en innovativ användning av mörka-ride teknik, tillät coaster designers att placera cyklisterna i en helt uppslukande miljö. Disney World's Space Mountain var den första inomhus-och dalbana i världen, och det första äger rum i en mestadels mörk miljö. Sedan öppningen har de olika versionerna av åkturen genomgående populär med Disney park gäster.

Den blomstrande amerikanska rymdprogrammet på 1960-talet inspirerade Disney tjänstemän för att skapa en berg-och dalbana som skulle simulera en rymdfärd till Disney World i Florida. Tidig mönster för skjutsen liknade populära Disney Matterhorn Bobsleds , med låtar som kör både inom och utanför rida. Så småningom valdes en berg-liknande design som ursprungligen var avsedd att vara ett utrymme hamn för skjutsen. 1975, Disney World Space Mountain öppnas och visade genast populär. Planer på en Västkusten version snabbt följt, och Space Mountain öppnades på Disneyland 1977.

Även om alla versioner av rida i huvudsak liknande konstruktion och utseende, var och en har unika egenskaper. The Disney World Space Mountain har en unik post-show som innehåller ett rullbandet. Tokyo Disneyland versionen ursprungligen identisk med den kaliforniska versionen, men de senaste uppdateringarna har inkluderat en total redesign av kön området. Paris Disneyland versionen, kallad Space Mountain: Mission 2 är den mest ovanliga, med ett helt annat berg-design och korkskruv och komponenter loop.

Inuti varje version av åkturen, gästerna sitta i ritt bilar som bär dem från ett lastområde på huvuddelen av åkturen. När ur Lastytans, är gäster helt omgiven av planerade yttre rymden bilder. Varje åka bil dragen en fordonsbaserade högtalare, en så kallad Synchronized On-Board Audio System (SOBAT) som pumpar musik och ljudeffekter i bilen. Den berg-och dalbana raketer genom en nedåtgående spiral spår, med de flesta versioner inklusive en plats nära slutet av åkturen när bilden tagits. Gäster kan visa bilderna efter spännande att rida.

Senaste experiment Disney designers har resulterat i tillfälliga överlägg prognoser på skjutsen. Vid Kaliforniens Disneyland, Space Mountain förvandlades tillfälligt införs Rockin 'Space Mountain , med nya visuella effekter och ett soundtrack av rockbandet The Red Hot Chili Peppers. I Hong Kong Disneyland, en liknande förändring gjordes för Halloween säsongen 2007, som ersätter utrymme atmosfär med en semester tema. Både experiment mötte blandade reaktioner från gäster och många Disney entusiaster uttryckte lättnad när de rider var tillbaka till sina vanliga teman.

Space Mountain verkar resa vid extremt höga hastigheter, men de flesta versioner aldrig få över 30 miles per timme (48 km /h. ) Den inre mörker rida tillsammans med det undermedvetna förslag att öka musik tempo och snabba lyser kan orsaka ryttare att känna att de reser mycket snabbare än de verkligen är. Detta är dock rida rekommenderas inte för barn, eftersom det kan vara skrämmande för vissa.

Om du besöker någon av Disneys parker som innehåller rida, park experter rekommenderar ridning det tidigt på dagen. I de flesta parker, fortfarande rida ständigt populära och sena dagar linjer kan pågå så länge som 90 minuter. Som med alla thrill ride, bör personer med nack-eller ryggskador, gravida kvinnor eller personer med hjärtproblem rådfråga en läkare innan ridning. Om du får klartecken av läkare, hoppa ombord, spänna fast bältet och hänga på din Musse Pigg-öron för en vild ritt genom rymden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.