Vad är Silver Screen?

Det finns mycket referens i Hollywood och i film i allmänhet till vita duken. Detta är en vanlig fras som fortfarande kan hänvisa till de flesta filmer som produceras för att visas i biografer. Alternativt, en del människor använder den mest för att prata om filmer som var i allmänhet svart och vitt och göras innan färgen filmning blev vanliga. Termen har en intressant ursprung som fullständigt förklarar dess användning.

På 1920-talet försökte filmen hus för att skapa den bästa bildkvalitet när filmer projiceras på en skärm. En metod som härrör var beläggning tyg eller imbedding det med faktiska silver. Detta orsakade ljus att reflektera tillbaka, skapa en mer realistisk och bättre bildkvalitet, särskilt viktigt med svartvita filmer. Därför vita duken var verkligen en film skärm belagd med eller som innehåller silver, och termen fångas på så mer film hus började anställa dessa skärmar.

Anledningen till vita duken kan betraktas som rör äldre filmer beror på att många filmer hus slutändan blev av silver skärmar till förmån för andra typer av screening material. Reflexer var inte så mycket som krävs med projektion och filmer färg. Men det finns ett undantag till detta, vilket kan medföra skärmen sikt silver till våra dagar med besked. Det visar sig att silver belagd skärmar fortfarande är vanligen några av de bästa att använda när du visar 3 -- D (tredimensionell) filmer. Extra reflexer skapar bättre kvalitet 3-D. Det kändes för en tid som 3-D var filmer sällan tillverkas och var en döende konstform, men i slutet av 2000-talet har Hollywood åter börjat producera en hel del filmer i 3D-format. Detta kan delvis svar på den låga avkastningen biljettkassan.

3D-filmer är bäst i teatrar och på vita duken om möjligt. De kan ses hemma med speciella glasögon, men kvaliteten på filmen är definitivt minskat. Uppmuntra människor att delta i teater istället för att vänta på DVD eller Blu-Ray ®-skivor release kan ske genom att producera en 3D-film istället för en filmad på ett mer standardiserat sätt.

Det kan därför åter vara lämpligt att diskutera "stjärnorna på vita duken," eftersom det kan vara så att vissa filmen hus kommer att vända sig till med hjälp av skärmar med verkliga silver igen. De flesta är osannolikt att eftersom de flesta filmer görs inte i 3-D. Men en nisch marknad kan finnas för dem som är, gör silver till en attraktiv del av själva skärmen, och utvidga definitionen av begreppet silver skärmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.