Vad är Rack Rate?

ett rack rate är en term som används inom resebranschen för att beskriva de ofta höga priser att en person skulle betala på ett hotell om han eller hon handlar direkt med hotellet vid bokning av ett rum, i stället för med en resebyrå eller en av de många rabatterade online-resebyråer som Hotels. com, Expedia och Travelocity. I huvudsak, om du gick till ett hotell och bad om ett rum för natten, kan du betala två till tre gånger det pris du kan få om du förbokat via en resebyrå. Priset du betalar kan bero på om du är villig att förhandla, och hur sent på kvällen det är, om hotellet ser en möjlighet att hyra ett rum för natten som annars skulle stå tomma, kanske du kan pruta och få mindre än rack rate.

Med så många människor förbokning resor, få personer betalar faktiskt rack rate, som också skulle kunna kallas konsumentpriset, walk-up kurs eller faktiska priset. Del av skicklighet i att erbjuda en, är att konsumenterna upplever de får en mycket god valuta för pengarna genom att betala en lägre än rack rate pris. Du kommer ofta att hitta hotell lista en prissättning guide i sina rum, och efter hög rack rates, gör hotellgäst känna att de verkligen har fått ett erbjudande om de noterar en skillnad på flera hundra amerikanska dollar (USD) mellan det pris som de kunde har tagits ut och det pris som faktiskt betalats. Det är ganska enkelt att undvika rack rate för hotell, även om du letar efter samma dag boende. Om du är i en stad och behöver övernatta kan du använda Internet om du har en dator för att åtminstone titta upp priserna på de olika online-resebyråer. Valde det bästa priset, och om möjligt skriva ut den ut. Många hotell erbjuder gratis trådlös åtkomst, så om du är i ett hotell där rack rate verkar löjligt höga, kan du faktiskt kunna visa hotellet till priset på de billigaste online-byrå och bara ta emot detta pris.

Alternativt, om du inte är ute och reser med en dator, kan du kliva in i en resebyrå och be dem att boka ett hotellrum för natten. Även om du betalar 20 USD i avgifter för en sådan bokning, kommer du fortfarande kommer förmodligen spara omkring $ 80 USD på ett hotell bokat genom en agentur. Om det är för sent på natten för att hitta en öppen resebyrå, är det en god idé att tänka på att hotellet vill du hyra ett rum för natten, så du kan Dicker över priset. Erbjuda dem ett rimligt pris, vanligtvis ca $ 100-120 USD för bättre hotell i mindre städer, och kanske $ 150 dollar i tre till fyra stjärniga hotell i större städer. Du kan hitta ett hotell är bemyndigad att ta ett lägre belopp, eftersom de inte hyra ut rum till dessa priser till personer som har förbokat sin resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.