Vad är Helium Balloons?

Helium ballonger är något slags ballong som använder helium som sitt främsta gas för att hålla dem högt upp. Bundna helium ballonger är vad de flesta människor tänker på när de tänker på helium ballonger, som är mindre party-sized ballonger människor band till strängar för att få flyta som utsmyckning.

Helium ballonger sväva i luften, eftersom gasen insidan av dem är lättare än luften utanför. När en gas är lättare än andra, tenderar att flyta ovanpå det. Du kan tänka på helium ballonger sväva i luften som liknar en plastflaska full med luft i en vattenpöl. Eftersom luften i flaskan är ljusare än själva vattnet, flyter det upp till toppen, även om du sätter det djupa vattnet. På samma sätt kommer helium ballonger flyter upp av tyngre luft. Den snabbhet med vilken flaska luft flyter upp till toppen av vattnet bestäms av skillnaden i densitet, vilket är ganska extrem: en liter vatten väger 1 kg, en liter luft väger 1g.

Helium ballonger inte flyter inte upp nästan lika starkt som den flaska luft under vattnet, eftersom skillnaden i täthet mellan helium och luft är ganska lite mindre. En liter helium väger alldeles runt 0. 18g, medan en liter luft väger ca 1. 25g, beroende på dess exakta sammansättning. Det är en ganska liten i absoluta skillnaden, så att om vi skulle fylla våra samma plastflaska med helium skulle det inte sväva i luften, eftersom flaskan själv skulle väga mer än skillnaden mellan gaser. Helium ballonger, dock väger nästan ingenting, eftersom de är mycket tunna bitar av plast. Detta innebär att även ganska små helium ballonger kommer att flyta. som helium ballonger blir större, de kan göra mer och mer vikt. Eftersom deras volym ökar i en snabbare takt än deras yta, om du bygger helium ballonger stor nog att du faktiskt kan börja transportera människor och fordon. Zeppelinare arbetet med denna princip, men de måste vara ganska stora för att kunna transportera passagerare och för att kompensera för den ökade vikten av tjockare skinn och ramar de har till ballonger. För att ge en uppfattning om hur storleken påverkar den genomsnittliga part ballong med en diameter på en fot (30cm) kan man transportera omkring 14g vikt. En stor ballong, med en diameter på sex meter (1,8 m) kan bära omkring sju pounds (3. 1kg). Verkligen gigantisk helium ballonger, med en diameter på 100 '(30m) kunde föra över 16 ton (15. 000 kg).

Helium ballonger börjar få lite uppmärksamhet vid dessa större storlekar som möjligt fordon för avstånd flygresor. Förr i tiden fanns det viss uppmärksamhet ägnas åt dessa zeppelinare och luftskepp. Tyvärr har åberopat några av dem på vätgas istället för helium, eftersom väte väger mindre än hälften så mycket som helium, vilket gör den mer effektiv som en gas flyta en stor mängd vikt. Nackdelarna var däremot att väte var oerhört brandfarligt. Efter väte används resulterade i en omfattande katastrof folk slutat lita zeppelinare helt, trots att helium är egentligen inte brandfarligt alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.