Vad är Golden Gate Park?

Golden Gate Park är en 1017 hektar stor park-och rekreationsområde i San Francisco, CA. Större än New Yorks berömda Central Park, Golden Gate Park är den tredje mest besökta parken i USA. Sedan 1860-talet har parken varit en tillflykt till San Francisco medborgare och en glädje för besökarna. Parken byggdes utanför stadsgränsen i San Francisco, men senare tillägg till stan snart omger den. Fältarbetsutrustning William Hammond Hall och hans assistent, John McLaren, utformad området och organiserade flesta av de ursprungliga planteringen. År 1879 hade 155. 000 träd planterats. Stöd i vattendistribution, ett par holländska vindkraftverk byggdes 1903 och stod som landmärken på den västra kanten av parken. Vanligtvis är området kring väderkvarnarna planterats med tulpaner att efterbilda en Holland estetisk.

På 1960-talet spelade Golden Gate Park en viktig del i fredsrörelsen i San Francisco. Gränsar i öster av Haight-Ashbury distriktet, parken var platsen för den mänskliga Be-In 1967. Denna händelse anses vara en föregångare till Summer of Love, och fokuserade på frågor gemenskap, ekologi och högre medvetande. Den naturliga inslag i parken innehålla flera sjöar, de två största är Stowe Lake och Spreckles Lake. På Stowe Lake, kan besökarna hyra pedalboats och roddbåtar och slingrar sig genom landskapet. Spreckles Sjön är känd för aktiviteter modell båt och har ändrats till stöd båtliv hobby.

Flera områden i parken är utformade som lundar för specifika plantering. Den Rhododendron Dell är fylld med enorma blommande rhododendron växter som blommar i en explosion av färg varje maj. The Shakespeare Garden innehåller örter och blommor som nämns i författarens spelar tillsammans med plack notering berömda citat. AIDS minneslund är den enda nationellt minnesmärke till aidssjuka, och är en lugn och tyst område av parken.

Golden Gate Park innehåller flera viktiga stora drag, av vilka många anses San Francisco Landmärken. The Japanese Tea Garden är den äldsta japanska trädgården i USA, och omfattar fem hektar skulpturer, broar, dammar och ett tehus där gästerna kan njuta av te och kakor. The De Young Museum, återupptogs 2005 efter renovering, funktioner kulturella konstsamling från hela världen. Vid California Academy of Sciences, kan besökarna njuta av Steinhart Aquarium, Morrison Planetarium och studera naturhistoria hela komplexa många utställningar. Glaset-spröjsade Conservatory of Flowers är en av de största i världen, och dragen en enorm samling av hög höjd orkidéer.

Några udda inslag märke landskapet i Golden Gate Park, väntar den överraskade besökaren. Mest ovanliga är bison besättning, som har bott i parken sedan 1892. Vissa icke-San franciskanerna tror kättade besättningen American Bison är en myt i stil med en jackalope, men de verkligen existerar och kan lätt ses vid ett besök i parken.

Golden Gate Park är gratis för allmänheten, även om många av utställningarna avgift inträdesavgifter. På helgerna, när de lokala invånarna flockas på parkens många öppna ytor och gångvägar, parkering kan vara svårt, så se till att planera för framtiden. En dag på Golden Gate Park är en viktig del av San Francisco turism, och bör inte missas av någon besökare som vill uppleva hjärtat av staden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.