Vad är Ensemble kastar?

Ensemble kastar är avgjutningar där ett antal tecken har haft samma status, snarare än att ge en artist stjärniga status, medan de andra fungerar som stöd tecken. I en ensemble av skådespelare, blir en grupp tecken viktigt att tittare och lyssnare, som ger skaparna av produktionen en chans att leka med karaktärerna och historien mycket mer. Ensemble kastar är särskilt vanliga i TV-branschen, med shower som Lost, Arrested Development, Bones, Heroes , och Buffy och vampyrerna med rollbesättning som ett verktyg för att skapa mycket komplext och tungt lager berättelser. En av de stora fördelar med att använda ensemblen kastar i TV är att det möjliggör för författarna att skapa episoder som är centrerade runt enskilda tecken med dessa episoder för att utveckla karaktärerna, samtidigt som driver handlingen framåt. Lost , till exempel berömda använder denna teknik i kombination med flash-forwards och flash-backs för att ge mer sammanhang för den otroligt komplexa Lost mytologi, så att tittarna att komma nära ett brett sortiment av tecken. I TV, kastar ensemble kan spara visar inte blir tråkigt eller upprepande. När en show fokuserar på en enda stjärna, kan tittarna börjar bli rastlös, och det kan vara svårt att bryta sig ur ett standardiserat episod mönster. Med en ensemble av skådespelare, tenderar visar sig vara mycket rikare, med komplexa lager. Till exempel tecken kan ges motstridiga motiv, med Centric episoder som ger tittarna möjlighet att sympatisera med båda sidor.

Film kan också använda ensemble avgjutningar, som ibland ges i form av all-star cylindrar, där varje medlem av rösterna är en erkänd stjärna. Ensemble kastar kan också lägga till mer djup i filmer, i 2004 års film Crash , till exempel, är en historia berättad ur flera perspektiv, som tittarna resa från en uppdragsgivare performer till en annan. Ensemble kastar kan göra en film mer dynamisk, genom att erbjuda ett sortiment av tecken att fokusera på och lyfta med. Ensemble kastar är också vanligt i musikaler, och de kan användas i opera och andra framträdanden också.

För producenterna kan en ensemble av skådespelare vara en utmaning och som ett nöje att arbeta med. Skapa en ensemble av skådespelare i allmänhet kör på bekostnad av en produktion kraftigt, som stjärnor som delar fakturering vänta ungefär lika löner och förmåner på apparaten. I TV, där rösterna medlemmar kan kräver stora summor för varje avsnitt, en ensemble av skådespelare kan orsaka kostnader för produktion skall bli stratosfären, och detta blir ett ännu större problem när stora, är namnet stjärnor inblandade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.