Vad är Coral Castle?

Coral Castle är en nordamerikansk landmärke tillverkade av Edward Leedskalnin i Miami-Dade County, Florida. Det är tillverkat av bildas och skär oolitic kalksten bitar. Leedskalnin började byggandet av Coral Castle 1921 och var färdig 1951. Platsen har länge varit en intressant turistattraktion, och förblir ganska mysterium. Ingen vet exakt hur Leedskalnin flyttade och bildade stenen bitar eftersom han vägde mindre än 100 lbs (45 kg).

Webbplatsen består av över 1000 lbs (454 kg) av oolitic kalksten. Den sport många funktioner, som t. ex. väggar över 8 fot (2,4 m) lång, en två våningar torn, och många möbler, alla gjorda av oolitic kalksten. Vilka intressen verkligen många observatörer är att även en man konstruerat Coral Castle, är klipporna hålls samman av vikt ensam. De arbetade med sådan precision att inget ljus passerar mellan de verkar. Det finns en hel del kontroverser kring byggandet av Coral Castle. De flesta av de stenar som används för att bygga upp strukturen är gigantiska och det största är flera gånger tyngre än någon av de stenar som används för att bygga de egyptiska pyramiderna. En av de mer kända inslagen i Coral Castle är strukturen port. Grinden väger drygt nio ton (8,2 ton), men är monterad så bra på sin axel att det ger med att trycka på en enda finger.

På frågan om hur han byggde slottet utan hjälp, Leedskalnin var mycket vaga och kryptiska. De svar han gav var varierande, men han hävdade att han helt enkelt förstått arbetet till hands. Vid andra tillfällen Leedskalnin sa att han hade avslöjat hemligheter pyramiderna. Andra hävdade att Leedskalnin återupptäckt en förlorad metod för vetenskapen att flytta stenar. En grupp ungdomar rapporterade att de sett honom leka med stenarna på plats, dock inga bevis på detta faktiskt existerar.

Leedskalnin var en excentrisk och påstås byggt Coral Castle för hans sanna kärlek, Agnes småskador, som lämnade honom en dag före sitt bröllop. Efter att ha flyttat till Amerika flera år senare började han bygga Rock Gate Park, senare känd som Coral Castle. Under slottets konstruktion, gjorde Leedskalnin sitt uppehälle genom att turer sin egendom och pamfletter försäljning.

Leedskalnin var också en amatör forskare. Trots att han hade bara fått en fjärde klass utbildning, skrev han ett stort antal broschyrer om elektricitet, magnetism, och hur de två interagerar med människokroppen. Detta främjar endast tron att Leedskalnin används onormala metoder för att konstruera Coral Castle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.