Vad är Colbert Bump?

Colbert Bump är ett fenomen som drabbar personer som visas på The Colbert Report , en TV-show som sänds av amerikanskt nätverk Comedy Central. Förmodligen, individer som gästspelar på The Colbert Report uppleva uptick offentligt intresse efter showen sänds. Flera statistiker har undersökt Colbert Bump, och de har upptäckt att det finns faktiskt en del sanning i teorin: objektiva jämförande åtgärder såsom kampanj donationer, fann forskare att en Colbert Report utseende verkligen ledde till ökad popularitet för många politiker.

Politiker är inte de enda som drabbats av Colbert Bump, även om inverkan på dem är lättast att mäta, tack vare det faktum att politisk framgång regelbundet mätas med verktyg som enkäter. Författare som visas på The Colbert Report har upplevt höjda bokförsäljningen och musiker har noterat ett ökat intresse för deras album efter framträdanden på The Colbert Report. Kritiker av Colbert Bump teori har dock påpekat att många av de personer som visas på showen redan är populär, så det är svårt att säga hur stort inflytande Colbert Bump verkligen hade. Detta fenomen är tydligt samband med popularitet Colbert Report själv. Showen regelbundet får höga betyg, och yngre amerikaner synnerhet har uppgett att de får en stor del av sin information om amerikansk politik från Colbert Report. Serien har vunnit ett antal utmärkelser och har haft en betydande kulturell påverkan, "Truthiness", en term från showen hette Word of the Year av Merriam-Webster 2006.

Politiker är säkert väl medvetna om Colbert Bump, och frågan har även kommit upp på senaten golvet. Stephen Colbert, värd för showen, även regelbundet referenser The Colbert Bump i sitt segment, och efter ett framträdande av presidentkandidaten Ron Paul 2008, Colbert ens ett segment specifikt på Colbert Bump, med Ron Paul plötsliga vinst i opinionsmätningarna efter sitt utseende för att illustrera fenomenet.

Även om sanningen Colbert Bump har uppenbarligen illustrerad, statistiker betona att det inte bör tas för allvarligt. Genom att spåra offentliga svar till personer som har dykt upp på showen på lång sikt har Colbert Bump visat sig vara främst tillfälligt, med allmänt intresse att återvända till pre-show nivåer inom några veckor. Kunde dock Colbert Bump inflytande potentiellt resultatet av ett val eller ett utseende på bästsäljare lista, om en gäst plats var planerat väl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.