Vad är Cirque du Soleil?

Cirque du Soleil är en Montreal-baserad underhållning bolag som har blivit världsberömda för kvaliteten på sina prestationer. Flera permanenta Cirque du Soleil visar kan hittas på platser som Las Vegas, Tokyo och Macao, och företaget har även flera turnéer, visar att erbjuda spridda över hörn av världen. Från 2008, över 700 miljoner människor hade sett en Cirque du Soleil prestanda, och företaget hade ett av de mest kända varumärken i världen.

Företaget grundades 1984 av två gatumusikanter som ville att revolutionera den typ av cirkus prestanda. Från början användes Cirque du Soleil föreställningar inga djur, hade ingen central ring, och blandade en mängd cirkus konst från hela världen. Artister från olika traditioner delta i Cirque du Soleil föreställningar, med varje föreställning berätta en historia genom kostymer, musik och olika iscensatta scener. på franska, "Cirque du Soleil" betyder "Circus of the Sun ", och det anses allmänt vara en" modern "eller" Ny "cirkus, tack vare den innovativa tekniker som används i Cirque föreställningar. Performers hantera vanligtvis sina egna rekvisita och inställningar skede, till exempel, och gardiner inte används för att dölja det fungerar cirkusens från mängden, med scen förändringar integreras i berättelsen, snarare än dold. Förutom att vägra använda djur för underhållning, är stolt över bolaget självt på sin corporate citizenship, deltar i en mängd olika program för att stödja de lokala samhällena och förbättra miljön.

komplexa begrepp och omarbetas myterna visar sig i Cirque du Soleil föreställningar, varav många är faktiskt ganska mörkt, i en markant avvikelse från ren underhållning syftet med traditionella cirkusen visar. Tecken kämpar med frågor som frihet och slaveri och förlust av oskuld. Mellanstationen är ofta mycket surrealistiskt, med en kvalitet som många beskriver som "drömlik" och de flesta artister visar betydande fysisk talang. Akrobater, tumlare, Aerial artister, clowner, och människor från en mängd andra cirkus traditioner kan ses i Cirque du Soleil visar.

Den här cirkusen har expanderat långt från dess blygsamma rötter i Kanada, och om vilken dag som helst, finns många Cirque du Soleil föreställningar händer över hela världen. Cirkusen träffar de flesta större städer med sin turnerande schema, oftast reklam mycket i förväg, och dess permanenta anläggningar är stora turistattraktioner. Människor som är intresserade av en Cirque du Soleil prestanda kan slå upp företagets hemsida för att se listor över kommande föreställningar och datum. Och med 2008, var sex visar på touring rotation: Quidam, Corteo, KOOZA, Alegria, Dralion och Varekai. Företaget har också en annan utställning i utveckling för 2009.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.