Vad är Cartoon Physics?

Termen "cartoon physics" används för att beskriva böjning av de grundläggande lagarna i fysiken som förekommer i de flesta animerade filmerna. Animation ger upphovsmännen en hel del utrymme för att leka med fysikens lagar, och att skapa scener som inte kunde hända i verkliga livet. Men karikatyrerna har också en rad lagar egna som förblir tämligen bestående över flera studior, vilket tyder på att det faktiskt finns särskilda lagar för tecknad fysiken som är nästan universellt respekteras av animatörer. I den kanske mest klassiskt exempel på tecknad fysik, en tecknad serie går karaktär eller kör över en klippa, och fortsätter att gå i en rak linje i luften tills han eller hon tittar ner. Efter att inse att hon eller han är tillfälligt över tomrum, regler allvar skyndsamt ta över, och det rasar karaktär till marken. Denna särskilda fenomen används till stor komisk effekt i många tecknade serier. Likaså alla objekt faller snabbare än städ enligt lagstiftningen i tecknade fysik och ovärderliga föremål kommer alltid i kontakt med marken innan deras räddare, oavsett kapacitet och storlek.

Cartoon fysik reglerar saker som den hastighet med vilken tecken flytta, förmågan att vara på flera ställen samtidigt, och tendensen för tecken lämna hål formade som deras kroppar när de passerar genom fast materia. Cartoon fysik gör det också svårt för seriefigurer att dö, och i själva verket flera serier är uppbyggda kring konceptet att ha en karaktär upprepade försök att döda en annan, utan framgång. Fruktansvärda explosioner endast skapa korta puffar och ögonblick svarta tecken, och dynamit alltid verkar vara i mycket stort utbud.

Många enskilda tecken kan böjas eller gå på ett sätt som inte är fysiskt möjligt, och naturligtvis Många tecknade djur trotsa lagar fysiologi och tala. De som inte talar kan dra tecken ur luften eller kommandot plan till skywrite meddelanden. Seriefigurer också rutinmässigt trotsa allvar på andra sätt, till exempel många kan hoppa rakt upp i luften när petat i gumpen.

Upphävandet av otro och de normala reglerna i naturen har varit en del tecknade filmer nästan sedan de infördes. Vad är mer intressant att observera är att en hel rad lagar tecknad fysiken verkar ha uppstått spontant, med många animatörer leva upp till dessa outtalade lagar när de arbetar med projekt. Uppenbarligen kan trotsar fysikens lagar i särskilda och förutsägbart sätt vara ganska underhållande för tittarna och animatörer likadana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.