Vad är Budget Airlines?

Ett lågprisbolag, som också kallas ett lågprisbolag flygningar är transportör som syftar till att tillhandahålla service ombord till en låg kostnad, ibland underskred traditionella flygbolag med mer än 50%. Exempel på typiska lågprisflygbolag omfatta Europas Ryanair, Förenta staternas Southwest och JetBlue flygbolag, och Sydostasien's Air Asia och Cebu Pacific. En lågprisbolaget kommer att motivera sina låga avgifter genom att försöka minska kostnaderna genom ett antal olika sätt. Populära praxis inbegriper antagandet av en all-ekonomin eller all-tränare sittplatser format, vilket ger "måltid alternativ" måste betalas separat, i stället för en inkluderad måltid tjänst, och med "först till kvarn får först mala" sittplatser, vilket innebär att planet bordade som en buss och platser gå till vem som helst tar dem först.

minska driftskostnaderna ytterligare kan ett lågprisbolag fungerar också regionalt snarare än globalt, flyga korta flygningar på högst 6 timmar i varje riktning, och verkar antingen genom en sekundär flygplats eller till icke-topp gånger på en primär flygning nav. Även om vissa klagar på att det finns knappt några bekvämligheter ges ut till passagerare på ett lågprisbolag är det övergripande popularitet lågprisflygbolag på uppgång.

För många lågprisbolag fylla ett behov, de kan nu välja att flyga där bekostnad kan ha en gång varit oöverkomliga. Lågprisbolag är väldigt populärt bland unga turister, backpackers, barn college, och resenärer som helt enkelt vill ta sig från en plats till en annan på billigast möjliga sätt. De är så populära i vissa delar av världen i själva verket att ett fåtal städer har flygplatsens terminaler avsedda speciellt för dessa lågprisflygbolag. Kuala Lumpur i Malaysia, och dess granne Singapore kommer att tänka på.

Naturligtvis är lågprisbolag industrin inte utan dess belackare. Ett stort antal människor, efter att ha varit först lockade till låga priser, oavsiktligt klagar över obehag och missnöje och slutligen välja traditionella flygbolag istället. I USA, här har till och stämningar lämnas på grund av problem i samband med förseningar, överbokningar och dålig service.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.