Vad är Bouvet Island?

Bouvet Island är en vulkanisk ö som ligger i södra delen av Atlanten, och anses ofta vara den mest avlägsna ö på planeten. Ön är cirka fyra miles (ca 6,4 km) lång och tre miles (ca 4,8 km) bred. Det ligger syd-sydväst om Godahoppsudden i Sydafrika. Vid mitten av ön är isen fylls kratern av en inaktiv vulkan. På grund av de extremt stränga klimatet, kan ön endast stödja lavar och mossor. Sälar och pingviner kan hittas där. är ytan nästan helt täckt av glaciärer. Den har inga hamnar eller hamnar, och är därför mycket svårt att närma sig. Göra tillgången ännu svårare är de branta klipporna som omger ön, som kan uppgå till ca 1. 640 fot (500 hundra meter). Det enklaste sättet att få på ön är att ta en helikopter från en båt, förankrad offshore.

Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier, för vilka ön heter, upptäckte den 1739. Bouvet, dock inte exakt varumärket navigerat eller upptäckt att det var oklart huruvida det marina befälhavare hade upptäckt en ö eller en bit av en kontinent. Andra, såsom James Cook, tittade på ön, men eftersom Bouvet koordinater registrerades fel, kunde det inte hittas igen.

1808 James Lindsay hittade Bouvet Island, men detta var så väsentligt annorlunda från Bouvet upptäckt, att det döptes Lindsay Island innan någon insåg att det var i själva verket Bouvet Island. År 1825, som Storbritannien den första påståendet till ön, tar upp en flagga och man ansåg Liverpool Island. Little blev av ockupationen, dock.

1927, norsk upptäcktsresande avslutat den första förlängd vistelse på ön, stannar nästan en månad. Detta konststycke leda till Storbritanniens överlämnandet av kontrollen över ön till Norge.

Sedan slutet av valfångst och förslutning aktiviteter, finns det ingen anledning för människan att resa till ön. Bouvet Island, tillsammans med de omgivande vattnen, utsågs ett naturreservat av Norge 1971. Norge driver en automatiserad meteorologisk station från ön.

Intressant, ön användes som inställningen för 2004 års film, Alien vs Predator . Ön är också med i ett par böcker, såsom Grue i Ice och Warhead . Trots sin spännande historia och unik topografi det är inte en destination.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.