Vad Konserverat Skratt?

Canned skratt, även kallad skratt spår, är ett ljudspår till TV-komedier. Canned skratt används under delar av showen när man skulle förvänta sig en publik att skratta. Det kan punktera skämt eller stunder av slapstick komedi. Inte alla TV-komedier där man hör skratt efter skämt använda burk skratt. Några visar, bland The Cosby Show inspelade episoder framför en levande publik. Den första användningen av konserverad skratt var på 1950-talet TV-serien, Hank McCune Show . De konserverade skratt kom från en låda uppfunnits av Charley Douglass. Hans sound maskin kallades Laff Box och levererat en mängd skratt, från fnittrar, till skratt att riva producerar skratt. Typer av skratt kunde spelas separat, ungefär som att spela ett prov tangentbord. Dagens konserverad skratt är mer sofistikerad eftersom ljudteknikerna har avancerat så mycket. Det kan läggas nästan varsomhelst i ett avsnitt, och prover av skratt kan variera dramatiskt. Tidig konserverad skratt började ofta låter likadant efter ett tag. Till exempel är det ganska lätt att känna igen samma skrattar flera gånger om visar vilja The Brady Bunch .

Även konserverad skratt var anställd oftast på 30-minuters komediserier, ibland användes i timslånga visar också. En ovanlig användning av konserverad skratt var för serie Åtta räcker , som ofta inte var komisk. Oftare timme långa serier som The Love Boat har kantats med konserver skratt som kan ha hjälpt några skrattar tillsammans med sin urvattnad komisk material.

Tanken bakom konserverade skratt är att det framkallar skratt en hemma publik. Laughing kan vara rolig smittsam. Men vissa anser utsikterna av konserverad skratt något irriterande, eftersom det sublimt försök att få skrattar för komiska rader som är relativt förtjänar. har några nya serier tv-serier svängde bort från burk skratt. Visar t. ex. My Name is Earl och både den brittiska och amerikanska versionerna av Office inte anställa burk skratt. Vissa påstår att de njuta av dessa visar mer, eftersom de ger en möjlighet att skratta fritt, utan att påverkas av en tänkt publik.

Alla visar att registreras framför en publik helt använda publikens skratt. Om ett skämt inte verkar provocera fram ett tillräckligt stort gensvar, kan skratta spår läggas. Detta brukar kallas sötning skratta spåret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.