Hur fick Reality TV Begin?

Om du datum början Fastighetstyp TV till MTV: s The Real World eller CBS nätverkets Survivor ger du bort flera decennier. Det har förekommit en rad unscripted och levande tv-serier som går tillbaka till 1940-talet. Bland dem, Dolda kameran , som debuterade 1948, är ofta som det första exemplet på dokusåpor, där människor utsätts ofrivilligt för upptåg eller dumma situationer som värd Allen Funt. var vissa konkurrens eller spel visar också vara tidiga versioner av verkligheten TV, som var levande airings av program såsom Miss America Pageant och Oscarsgalan. Det blir inte mer verkliga än David Niven's 1974 ad lib kommentarer på Oscarsgalan som Streaker gick bakom honom på scenen. De flesta tv-historiker anser inte dokumentärer eller långa nyhetsartiklar som verkligheten TV, men även dessa väckte folkets intresse avsevärt. Antropologiska studier av stammar, eller titta på nyheterna "vika" genom kameran täckning av evenemang, som president Kennedy mordet, skulle kunna kallas förfäderna till dagens verklighet TV.

Ett annat exempel på tidigare än The Real World dokusåpan är programmet Poliser , som hade premiär 1989. Detta är ett par år innan MTV skulle ta sitt ambitiösa Real World produktion och utställningsmonter polistjänstemän i olika städer gör arresteringar eller hantera människor beter sig på det straffrättsliga eller farligt sätt. Programmet är den längsta kör program dokusåpan, och firade sitt 19-årsjubileum i luften under 2008.

Men många människor får se programmen ovan nämnts som föregångare till program som The Real World första vädring 1992, och sedan dokusåpan boom som skedde under 2000-talet med program som Survivor och American Idol . Vad MTV: s program erbjöds var en titt på sju främlingar alla ockuperar hus rymden tillsammans under en period av flera månader.

MTV nästan inte startade denna trend, och tidigt i utformningen av serien, tyckte de om att ha skådespelare spela ut skript som verkar nära verkligheten. Istället seriens skapare valde i slutändan för att ge tittarna med video voyeurism, och ett tillfälle att se den "verkliga livet" av flera personer. Naturligtvis, som med alla "verkligheten" TV, dessa verkliga liv visades när de var mycket spända eller dramatiska, redigerare gick igenom timmar film att producera det som sändes i tv, eftersom verkligheten inte alltid gör de mest spännande TV stunder.

Tanken att kombinera konkurrenskraftiga element med verkligheten TV kom i form av ett svenskt tv-program som heter Expedition: Robinson , som först sändes 1997. Det var tre år före den första vädring av Survivor och faktum är inspirerad Mark Burnett's Survivor , som hade att hyra konceptet från skaparna av den svenska Visa. Flera andra länder producerade också liknande program, men den mest kända av dessa i amerikansk TV är utan tvekan Burnett's variant av den svenska Visa, som hade premiär under 2000. från Survivor andra contest dokusåpor fram, och några som American Idol , America's Next Top Model , Project Runway och Bachelor har stora hits. I själva verket, menade många mindre kändisar som bidrar eller är föremål för en dokusåpa kan stärka deras karriärer, vilket leder till "celebreality" visar t. ex. The Anna Nicole Show , The Osbournes och Newlyweds: Nick och Jessica . Andra kändisar försökte konkurrera i program som liknar den efterlevande eller Game Show format leder till program som Celebrity Fit Club och Dancing with the Stars .

För närvarande hittar du en mängd olika dokusåpor på TV, men hur verklig är verkligheten TV? De flesta kombinerar några riktiga stunder, med några falska sådana. Exempel inte alla bilder från tävlingar i Survivor dragen den tävlande. Vissa återskapas efteråt att ge antenn skott. "Live" föreställningar om American Idol och framför allt domarens kommentarer kan beredas i förväg när domarna klockan klänningen repetitioner. Kändisar som låter kameran tillgång skriver ofta i sina kontrakt kan inlägga veto mot alla scener som de inte vill visas. Det är semi-real, oftast inte skript, men inte exakt "riktiga" i den meningen att totala tillgång till all film utan redigering för dramatiska ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.