Hur är Taxi Beräknad Fares?

Taxiresor beräknas på flera olika sätt. I de enklaste fall kan en taxi enas enbart om ett fast pris för resa från en destination till en annan. Till exempel en taxi på Orange County, Kalifornien kan flygplatsavgift en rad skattesats för en resa till en närliggande hotell eller till Disneyland. Dessa taxiresor kan ligga 20-30 US-dollar (USD), eller högre på helger och under säsongtoppar. Ibland kan en taxichaufför kan vara villiga att förhandla om ett fast pris med en potentiell passagerare.

oftare, taxiresor har en ganska komplex formel för beräkning. Taxiresor debiteras baserat på användning, tid och körsträcka. Omedelbart efter att klättra in i en taxi, är passageraren ut en användning avgift. Detta dollar beloppet varierar, det är ibland så lite som ett par dollar, och ibland mycket högre i belastade områden.

Användning avgift inte tar avstånd beaktas. Avgiften är satt, och när en taxichaufför vänder på hans eller hennes mätare visar räkneverket ofta utgångspunkt vid användning avgift. Generellt är nästa steg i beräkningen taxiresor att ladda genom tid och körsträcka.

Anledningen till att tiden beräknas, eftersom inte alla taxibilar kommer att ta lika lång tid att få till en destination. Tung trafik kan vara en faktor. Således kan det finnas en avgift per ett fast belopp minuter, eller till och med en minuttaxa.

Vanligtvis taxiresor avgift både för minuter bilen används och för avstånd rest. Mätaren avgifter vanligtvis kvart eller så per tiondels mile (km). Men om ritt tar längre tid än förväntat, kan avgifter per mängd minuter också bedömas. Om din resa är relativt kort, kan du räkna med att betala både användningen avgiften och miltal avgiften, men får inte debiteras en engångsavgift. Om ride är lång på grund av trafik, får tid avgifter också uppkomma. i tung trafik, om du bara går ett par kvarter, kan det vara långt mer ekonomiskt att ta bussen eller gå. Men om du vill, betalar taxiresor är förvisso en möjlig lösning. Endast räkna med att betala mer för en resa som tar längre tid att slutföra.

Dessutom, de flesta taxichaufförer förväntar sig också tips utöver prissättning. Generellt tipping varierar 10-20% i dricks, beroende på hur väl tjänsten tillhandahölls. En bra konversation med en taxichaufför motiverar en bättre spets. En taxichaufför som å andra sidan, tar år av ditt liv med hans eller hennes ändamålsenlig körning kan förtjäna ett lägre belopp. Ett tips, till skillnad från en taxi, är upp till ryttaren gottfinnande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.