Vilken är den snabbaste Roller Coaster i världen?

I en värld av fanatiker berg-och dalbana, bara den största, vildaste och mest spännande kommer verkligen passa räkningen. Från början av åkturen, har snabbt blivit en kritisk faktor i underhållningsbranschen värdet av en resa och ett kännetecken för de framryckande dalbana tekniken. Idag, bestämma den snabbaste berg-och dalbana i världen är ofta delas in i två kategorier: trä och stål. Från och med 2008, den snabbaste trä-och dalbana i världen är Son of Beast vid King's Island i Ohio, medan den snabbaste stål-och dalbana, och snabbast totalt sett är Kingda Ka i Six Flags Great Adventure i New Jersey.

Son of Beast, byggd av berg-och dalbana design legend Werner Stengel, har en mängd poster för trä och dalbanor. Förutom att nå en toppfart på 78 miles per timme (126,2 kilometer per timme), stoltserar också register för höjd och högsta släpp. Tills en olycka skadades 27 personer under 2006, Son of Beast också var den enda trä-och dalbana till huvudnummer en loop element. Hastigheten i ritt är anmärkningsvärt för en trä-och dalbana, slog sin närmaste konkurrens med mer än 4 mph (6 km /h). Trots sin ställning som det snabbaste berg-och dalbana att vara gjorda av trä, Son of Beast ofta kritiseras för att vara extremt ojämn och ryckig, men lite avskräcker besökarna slipper vänta i långa rader trotsa dess sluttningar. I en värld av stål rider, rekordet för snabbaste berg-och dalbana går till märkliga Kingda Ka. Öppnades 2005 till stor jubel når Kingda Ka en toppfart på 128 mph (206 km /h) på 3,5 sekunder, som drivs av en hydraulisk lansering. Ritten är ett under av teknisk innovation, även anspråk kronorna berg-och dalbana för högsta rida och största minskningen. Trots inledande motgångar och förseningar kring 2005 om öppnande har Kingda Ka blivit en oerhört populär rida, service upp till 1400 ryttare per timme vid maximal kapacitet.

Trots Kingda Ka treåriga rekord som den snabbaste berg-och dalbana i världen, kommer det sannolikt att i skuggan av 2009. Ställ öppna på Nürburgring, en tysk racerbanan är behemoth dalbana Ring Racer. Även om arbetet är ännu inte avslutad på detta monster rida, Ring Racer förväntas köra Kingda Ka med en planerad toppfart på 134,8 mph (216,9 km /t). I en värld av glasunderlägg, kommer snabbt rider alltid respekteras, men som Kingda Ka, lyder förlorar sin ställning som den snabbaste berg-och dalbana som tekniken fortsätter att avancera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.