Vilken är den äldsta Roller Coaster i världen?

bergochdalbanor har glad spänningen söker i århundraden, och historien om denna nöjespark ride är full av intressanta vändningar. Idén till moderna bergochdalbanor sträcker sig faktiskt tillbaka till femtonde-talets Ryssland, när folk används för att glida ner den ryska Berg på spår av is. Säten för släden gjordes också av is, men ryttare vanligen stoppade halm i chiseled sänkorna att göra rider lite mer bekväm är den franska vanligtvis krediteras med att skapa begreppet "berg-och dalbana. "Den äldsta berg-och dalbana som rider låtar gjorda av valsar och slädar med löpare, alltså konsten att rullen rullar i friläge. Namnet fastnade även efter löpare ersattes med hjul, en innovation som troligtvis uppkom i Frankrike när den första hjul-och dalbana attraktion öppnades i Paris år 1804. Sedan dess har ett stort antal tekniska innovationer och uppfinningar som har gjort bergochdalbanor snabbare, större, säkrare och mer spännande än bergochdalbanor som kom före.

Många av världens äldsta åker berg-och dalbanan är kvar. Tyvärr föll de i glömska och förfall och måste rivas. Den äran att vara den äldsta berg-och dalbana som fortfarande är i drift går till Leap-the-Dips rida Lakemont Park i Altoona, Pennsylvania. Konstruerade för att ersätta den Gravity Railroad berg-och dalbana som brann ned 1901 Leap-the-utformades Dips och byggdes 1902 av Edward Joy Morris.

Även om världens äldsta berg-och dalbana kan tyckas tam med dagens mått mätt, det Leap-the-byggdes Dips i en tid då sidan friktion ansågs banbrytande teknik, en hiss kulle stående 48 fot (14. 6 meter) var spännande, och en nio-fot (3 meter) droppe var entusiasmerande. Leap-the-Dips fortfarande körs på en ek spår som är 1452 fot (4426 meter) lång och ger en toppfart på cirka tio miles i timmen (16 km /tim).

Riding detta dalbana är som träda tillbaka i tiden. Bilarna är två rader djup och hålla två passagerare vardera. En del säger att detta är den tystaste och mest komfortabla berg-och dalbana rida att finna någonstans, kanske för att den enda metall "spår" finns på stationen.

Världens äldsta berg-och dalbana har också skillnaden av att vara den enda åttaformade, "side friction" berg-och dalbana som fortfarande används i Nordamerika. En side-friktion dalbana är bultad till dess spår med underwheels, utan använder istället sidomonterat hjul på varje bil för det. Det är det som gör dessa turer smidigt och tyst.

Leap-the-Dips var mycket nära att revs dock. Den växande reparations-och underhållskostnader tvingas Lakemont Park för att stänga av den 1985. Den gamla berg-och dalbana behövs en större översyn och nöjesparken just inte har pengar. En ideell grupp som kallas "Leap-the-" Dips Preservation stiftelsen bildades.

År 1996, den äldsta berg-och dalbana i USA utsågs till National Historic Landmark (NHL). Denna ära uppmärksammade Kapitalanskaffningens orsak och den icke vinstdrivande organisation samlat en million US-dollar (USD). Renovering och restaurering inleddes 1997, och Leap-the-Dips återupptas på Memorial Day, 1999. Det är också en amerikansk Coaster Enthusiasts (ACE) Coaster Classic och examinerad Landmark.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.