Vem är några kända brittiska Komiker?

British comedy har länge varit känd för sina ordlekar, fysiska gags och torr social komedi. Från låga komediförfattarna Shakespeare till mousserande wit av Noel Coward, den brittiska komiska skede har alltid varit ett hem för några av världens största komisk underhållare. Den brittiska komikerna från slutet av 20 och tidiga 21. Talet är inget undantag, och deras intelligens och förmåga har uppenbart inflytande på den moderna prestanda världen. Ingen diskussion om brittisk komiker kan gå långa perioder utan att ta upp den geniala skiss gruppen, Monty Python. Tidigt 1970-tal tv-program Monty Python's Flying Circus anses av många vara den största skiss visar genom tiderna och den efterföljande filmer och turer av Pythons rangordnas med samma glöd. Kanske mest kända Python är John Cleese, vars höga, extra ram och vridande skrikande är cementerad i medvetandet hos många som en kulturell ikon. The Pythons, en heterogen grupp som innefattade Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Graham Chapman och Terry Gilliam liksom Cleese, är kända för sin djupa enfald och mycket smutsiga sånger. Deras ständiga satir av artig brittisk humor, vördnadsfull inställning till socialt betydelsefulla idéer och allmän kärlek till nonsens leder ofta experter på att förklara de största brittiska komikerna i historien.

Storbritannien är ett land som aldrig helt har gett upp på radion, trots framgången med tv, och som sådan fortfarande bär ett betydande antal komedi visar över radiovågor. En av de längsta program som körs, I'm Sorry I haven'ta Clue , är proppfulla av några av de mest älskade brittiska komiker. På programmet, Barry Cryer, Tim Brook-Taylor, Graeme Gardner och Humphrey Littleton stifta en ofattbar game show fylld med osannolika turneringar, en av de mest kända, Mornington Crescent, är ett spel om tunnelbanesystemet i London med några fastställda regler och unending sätt att kränka dem. Även om showen är föga känd utanför Storbritannien, är det väl värt att titta upp som ett exempel på klassisk brittisk humor. På det internationella planet, är den mest kända brittiska komikern förmodligen stand-up wizard, Eddie Izzard. Känd för sin scenen cross-dressing och vandring monologer, är Izzard anses av vissa vara en efterföljare till Pytonormar, och har framträtt med dem vid många tillfällen. Också en skicklig skådespelare, hade Izzard ett cameoframträdande i 2007 filmen Across the Universe och även stjärnor i HBO tv-program, The Riches . Izzard turer ofta som en stand-up-artist, och även kan ibland ses i stora scenproduktioner.

brittiska humor är omöjligt att verkligen definiera, det kan vara torr och själv gäckande, eller smutsiga och hycklande. Punning och ordlekar är naturliga förlängningar av en kultur synes besatt av sitt eget språk, och brittiska komikerna är ofta oerhört verbalt förstånd. Chansen finns, om du har möjlighet att se en välkänd brittisk komiker, kanske du förstår inte alla de historiska och politiska referenser, men du kommer att trivas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.