Varför är Superhero filmer så populära?

Superman Returns , X-Men , Fantastic Four , Iron Man , det verkar listan över superhjälte filmer sedan början av det 21-talet fortsätter och fortsätter. Återupplivandet av genren har överträffat alla förväntningar, med sex av de 12 högsta öppna helg biljettintäkterna grosses innehas av superhjälte-filmer. Det finns många teorier om varför dessa filmer har blivit och förblivit så populär under det senaste decenniet, från förtvivlade försök att fly till en ärlig längtan efter verkliga hjältar. En del experter anser de flesta filmer som ska former av verklighetsflykt. De är traditionellt inneburit att vara en blandning av utbildning och underhållning, och superhjälte filmer tenderar starkt mot det sistnämnda elementet. Dessa filmer brukar vara kraftcentrumen åtgärder, stunts och spänning och doppa publiken i en färgglad och fullt insåg värld. Tittar på en superhjälte film är en stor chans att slappna av och inte tänka på stress eller svåra saker i ditt liv.

Historiskt, under tider av krig, filmer har blivit en grogrund för patriotism och heroiska filmer. Sedan 2002 års början av Afghanistan och Irak krig, USA och stora delar av världen har varit invecklade i den lokala och globala konsekvenserna av väpnad konflikt. Superheroes är ganska lika officerare på något sätt, de har till uppgift att skapa fred, kämpar våldsamt vid behov, och försöker upprätthålla ett normalt liv. Några publiken kan avse detta begrepp, antingen på en personlig nivå eller i förhållande till sina idéer om krig och alla löpande situationer värld.

De flesta superhjältar tjäna som ett hopp-inspirerande figur, en bild av någon som kan rädda oss från mörka och svåra tider. Superhjälte filmer främja idéerna om fred, säkerhet och frihet. Vissa experter anser att detta budskap en nödvändiga garantier i svåra tider. Till skillnad från under tidigare krig, är budskapet i filmerna inte om landet lyckas, men erkänner att det finns andra med liknande hoppet om en fredlig framtid. Förutom den globala och psykologiska skäl, superhjälte filmer är bara roligt. Eftersom resultatet av den första färska exempel i genren, som X-Men och Spiderman , har filmbranschen i Hollywood börjat kasta enorma summor pengar på filmerna, till stor effekt. De flesta av de stora tjänar superhjälte filmer av det 21-talet är skrivna, agerat och tekniskt tillverkas av de bästa hjärnorna i filmbranschen. Trots överflödet av tillgängliga filmer i genren, fortsätter de att ha nästan alla framgång, 2008, The Dark Knight släpptes och krossades box-journaler kontoret genom att göra tillbaka nästan hela sin produktion budget på $ 185 miljoner dollar under första helgen.

Superhero filmer finns många saker för många människor. Att serietidning lovers, är de förverkligandet av deras favorit världar. Till dem känsla stammen av ekonomiska, personliga eller nationella problem, är de en välkomnande tillflyktsort för några timmar. Oavsett varför folk ser superhjälte filmer, verkar det ganska klart att genren rider en nästan exempellös våg av popularitet över hela världen. Så ta din popcorn och din choklad och leta efter en bra plats i mitten av raden, eftersom det ser ut som superhjälte filmer kommer att fortsätta att ha en vild ritt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.