Var kan jag hitta några Amazing Caves?

Trots att världen har tusentals grottor, av vilka många har knappt undersökts, här artikeln kommer att belysa fyra viktiga grottor att någon caver skulle hålla är bland de bästa i världen. Dessa är Mammoth Cave i Kentucky (världens största grottsystem), i Carlsbad Caverns i sydöstra New Mexico (bland de största och mest dekorerade grottor i Nordamerika), Lechuguilla i sydöstra New Mexico (nyupptäckta, 5th längsta grotta i världen, djupaste i USA, bland de bäst bevarade) och Crystal Cave of the Giants, del av Naica Mine i norra Mexiko.

Troligtvis den mest kända grottan i världen är Mammoth Cave systemet också den längsta kända grottsystem i världen, inklusive mer än 360 miles (580 km) för passage. The Mammoth Cave är en av endast ett fåtal grottor att vara listad som ett världsarv, och är den enda grottan att noteras på grund av sina naturliga egenskaper snarare än människan byggt statyer eller målningar som finns där. Den Mammoth Cave ligger i Edmonson County i centrala Kentucky, där man lockar hundratusentals besökare per år. Grottan funktioner stora kammare och spektakulära formationer, inklusive "Frozen Niagara", ett "vattenfall" av grottan formationer. En annan känd grotta är i New Mexico, kallad Carlsbad Caverns. Dess centrala del är det stora rummet eller Hall of the Giants, med en yta om 33. 210 kvadratmeter (357. 459 sq ft). Det finns många natursköna rum, inklusive Green Lake rummet, Bifrost rummet, King's Palace, Lake of the Clouds, sal White Giant och Queen's Room, betraktas allmänt som den mest spektakulära rum i grottan. Under det kalla kriget, har utvärderat Carlsbad Caverns som en möjlig nedfall härbärge för tusentals människor. En otrolig grotta nyligen upptäckt, nära Carlsbad Caverns är Lechuguilla, endast tillgänglig för godkänd vetenskaplig forskare, undersökning och team utforskning, och National Park Service management-resor. Denna grotta är den femte längsta i världen på 120 miles (193 km) lång och det djupaste i kontinentala USA på 1. 604 fot (489 meter). Det är känt för dess ursprungliga skick, ovanlig geologi och sällsynta formationer, varav några är unika i världen. Ett rum, ljuskronan Ballroom, har gips formationer så stor som 60 fot (18 m) eller mer, och enskilda ljuskronor som sträcker sig 20 fot (6 m) från taket.

>

Crystal Cave of the Giants är bland de mest spektakulära grottor i världen, men det är off-limits praktiskt för alla. Denna grotta innehåller många naturliga selenite kristaller som är den största naturliga kristaller någonsin hittats. Vissa är 30 fot (9 m) lång och väger 50 ton. Djupt under marken, har denna grotta temperaturer detta synsätt 130 grader F (54 grader C), vilket innebär att alla deltagare måste bära särskilda skyddsdräkt. På grund av dessa svåra förhållanden, har denna grotta knappast undersökts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.