Vad kan jag göra i Dubrovnik, Kroatien?

Dubrovnik aficionados referens ofta används George Bernard Shaw citerar "de som söker paradiset på jorden måste komma till Dubrovnik" när man talar om staden. Ofta kallad "Jewel of the Adriatic, Dubrovnik är verkligen en unik destination som glatt kombinerar den naturliga skönheten vid Adriatiska havet och kroatiska landskap med fantastisk arkitektur och stadsplanering. En resa till Dubrovnik kommer att tillfredsställa dem som söker en lugn och avkopplande europeiska undan, liksom de som gillar en resa fylld med konst, kultur och sightseeing.

Dubrovnik är den sydligaste staden i Kroatien, som ligger på den dalmatiska kusten. I århundraden var det en mäktig handelsstad, och var en självständig republik i mer än 700 år. Graverat över grinden som leder till Lovrijenac Tower är "Non bene pro toto Libertas venditur Auro," som betyder "Frihet ska inte säljas ens på guldpriset. " Detta har och fortfarande är Dubrovnik vägledande motto. Den muromgärdade staden, kallade den "gamla staden", byggdes på 13-talet, även om det har varit bosättningar i området sedan den 7: e århundradet. Staden överlevde mirakulöst en förödande jordbävning i den 17: e århundradet liksom serbiska bomber under 1990-talet. Som en följd av belägringen, uppkallat ett världsarv, vilket ledde till internationell uppmärksamhet och stöd för att hjälpa i återuppbyggnaden. Det finns två ingångar i den muromgärdade staden, men Pile är den primära ingången. Denna port leder till Stradun, som är huvudgata genom staden. Den Stradun, som sträcker sig för mindre än en kvarts mile (292 meter), är stenlagd med krämig kalksten, slitits med århundraden av mul resa. Den muromgärdade delen av staden är off-limits för fordonstrafik, vilket gör den idealisk för vandring till fots.

Några huvuddrag i Dubrovnik omfatta Onofrio Fountain, byggd 1438, vid Pile entrén. Nära ingången finns också ett apotek som har funnits sedan 1391, vilket gör den till en av de äldsta i Europa. Dubrovnik successivt filosofi framkallas offentliga lagar och projekt som inkluderade en stad barnhem, ålderdomshem, kyrkor (inklusive den näst äldsta synagogan i Europa) samt avskaffandet av slavhandeln och en stad vattenförsörjning.

Vid Sponza Place St Blaise kyrka, uppkallad efter stadens helgon, som har vackra blyinfattade fönster och arkitektur. Rektor's Palace är nu stadens museum. Staden är hem för många andra konstgallerier och ateljéer med konst för varje budget. Månghundraåriga kloster och kloster är öppna även för allmänheten turer. Den Stradun är känt för sina många caféer, där besökare kan sitta ute och titta på folk till priset av en kaffe och bakverk. Morgonen marknad på torget heter Gundulicera Poljana är ett annat bra ställe för folk att titta på samt shopping för lokal mat och varor. Helst på dagen är perfekt för att ta en promenad runt staden ovanpå stadsmuren. Vandringen är en mil (1,6 meter) lång, och ger en imponerande utsikt över havet och stadens arkitektur, berömd för sin orange-färgade keramiska taktegel, åldern till en harmonisk olika nyanser.

Dubrovniks sommarfestival omfattar en produktion av Shakespeares Hamlet , som i den fängslande, sagan som Lovrijenac Tower. Årliga Dubrovnik Film Festival äger rum varje oktober. Konstnärer, musiker och skådespelare från hela världen ger en rik upplevelse för besökare under dessa händelser.

Det finns stränder tillgängliga för sola och bada utanför stadens murar. Dagsturer till närliggande öarna är också ett bra sätt att fördriva tiden. Mljet, ett skogsklätt Ön har ett gammalt kloster, bra för att utforska. Lokrum, med dess botaniska trädgårdar, fästning och imponerande utsikt över Dubrovnik är också ett måste se.

Maten i Dubrovnik är skaldjur, färsk och massor av det. Upp nästan varje sidogata och kraftigt undvikits "gränd" utanför Stradun är utomhus, familjeägt, toppad paraply restauranger med egna recept på marinering och grillning skaldjur. Ingen resa till Dubrovnik vore komplett utan grillad calamari och bläckfisk. Crepes finns för en mitt på dagen, mellanmål eller efterrätt runt staden från trottoaren leverantörer.

hotellrum är inte tillgänglig inom stadens murar, men massor av privata rum kan hittas. Utanför murarna finns ett generöst utbud av tre, fyra och fem stjärniga hotell som passar alla plånböcker. Komma till Dubrovnik är lättast via flyg, mest natursköna via Jadrolinija färja, och billigaste via kustnära bussen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.