Vad kan jag förvänta mig på en Safari Tour?

Old safari berättelser kretsar kring att gå ut i avlägsna områden i Afrika interiör med stora kanoner, återförde vilt och montering av troféer på salongen väggen. I en modern Safariutflykt, djuren sköt bara med ett zoomobjektiv. En safari är per definition en tålig typ av expeditionen, men det finns några resor som är skönare än andra. Om du gillar grovbearbetningen det, kan du hyra fortfarande en besättning av bärare och vandra ut i den hårdaste delen av Kongo, där bilar inte kan gå. Men många safari turer börjar i oländig bilar eller jeepar, och innehålla korta, hanterbara vandringar längs vägen.

Dessutom behöver du inte sova på marken eller i ett tält, det finns många underbara saker att se och vilda djur att njuta av de närliggande många afrikanska städer. Detta gör det möjligt att njuta av kvällen i ett lyxigt, bekvämt hotell, samtidigt som man spenderar dina dagar korsar den vilda Savannah i sällskap med giraffer, tigrar och elefanter. Vissa vilt bevarar också loger i närheten, även om dessa kan vara lite mer rustik. Den överlägset, är den vanligaste safari tur på den afrikanska kontinenten, men safari också äga rum i andra delar av världen, bland annat Sydamerika, Indien och Sydostasien. I Afrika är de vanligaste destinationerna är i den östra delen av kontinenten, särskilt Tanzania och Kenya. Innan du bokar en safari tur, se till att ta en titt på jeepen där du kommer att resa, och fråga hur många människor kommer att gå. Du vill inte fastna i mitten av baksätet. Dessutom kommer en öppen jeep, eller innesluten fordon med ett stort soltak erbjuda den bästa visning möjligheter. Engelsktalande guider är vanligtvis tillgänglig, men du kanske måste begära det. Utgå inte ifrån att alla turer kommer att vara på engelska, och det är alltid bra att försöka lära sig åtminstone några ord på modersmålet. Om du väljer att gå campingen vägen, räknar med myggor och se till att föra myggnät och mygga spolar. Malaria är ett stort problem i många områden djungel, och du vill inte ta några chanser.

Även om du kanske vill ta del lokal valuta, de flesta researrangörer och hotell tar emot amerikanska valutan.

Förutom att njuta av den svepande, majestätiska naturlig åsikter och få en ordentlig titt på vilda djur i deras naturliga miljö, får en safari ger dig möjlighet att besöka avlägsna stammar och etniska grupper, och få en sällsynt inblick i deras unika sätt att leva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.