Vad gör en Scripta göra?

A script supervisor, som ibland kallas en kontinuitet script supervisor, har många ansvarsområden före, under och efter en filmproduktion. Ett skript handledarens viktigaste uppgift är att dokumentera alla detaljer kring filmen scener som de filmas. Detta innebär allt från olika typer av linser som används i kameror till den exakta positionen av aktörerna. Ett script supervisor markerar också linjer genom skriptet att låta direktören veta hur många av filmens scener har slutförts, eller täcks i filmen talar. Innan produktionen på en film börjar, skapar script supervisor rapporter baserade på manuset för att möjliggöra samordning av alla avdelningar. Dessa rapporter bidrar till att fastställa skytte ordning, som också möjliggör för varje avdelning har sin del av produktionen redo vid lämplig tidpunkt. Genom att låta alla delar av en produktion för att arbeta på samma tidslinje, hjälper script supervisor säkerställa kontinuiteten av sådana faktorer som garderob och hår och makeup.

Under själva produktionen av en film, script supervisor vanligtvis ligger kvar på den uppsättning med regissören och tekniska besättning. När var tar för en scen filmas, en särskild märkning enheten kallas en Klappa filmas för att synkronisera ljud och visuella element under redigering. Ett script supervisor är ytterst ansvarig för att försäkra att informationen om Klappa är korrekt. The script supervisor också register som tar anses vara acceptabelt av direktören. är ett skript handledares dag fylld med detaljerade anteckningshjälp, som gör varje dag att filma i allt väsentligt vara frysta i tid. Om en chef behöver reshoot scener bör script supervisor anteckningar låta honom eller henne att matcha de nya bilderna med den befintliga scener. Kontinuitet är en svår faktor att hålla i en film, så ett bra manus handledare måste ha ett öga för detaljer och tålamod för att spela in även de minsta händelserna kring en dags skott.

Efter huvudmannen inspelningen är slut, ett skript utöva sitt ämbete växla till redigeringen. Eftersom direktören inte får vara tillgänglig för redigering sessioner, filmens redaktör kan arbeta med script supervisor istället. Alla dagliga anteckningar under inspelningen hjälpa till att organisera alla enskilda tar. Redaktören kan skarva ihop en komplett film baserad på regissörens anteckningar och manuset handledarens noggranna observationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.