Vad finns det att göra i Tacoma, Washington?

Med över 200. 000 invånare, Tacoma, känd för lokalbefolkningen som "The City of Destiny", är en av de största städerna i delstaten Washington. Ligger över Inledande Bay och nära Mount Rainier National Park, är Tacoma en viktig militär centrum, med flera baser både i och utanför stadens gränser.

Tacoma finns två unika museer: det LeMay America's Car Museum och Museum of Glass. Den LeMay America's Car Museum, fortfarande under uppbyggnad, finansieras av en privat givare för att visa upp över 2000 bilar som representerar det bästa inom design, hastighet, utrustning etc. The Museum of Glass är en serie av byggnader och utomhus konstruktion visa upp konsten och tekniken bakom tillverkningen av glas. Förutom föremål och artefakter, funktioner museet reflekterande pooler, ett gigantiskt glas bro och levande glastillverkning.

Tacoma utsågs som "den mest promenera staden" under 2004 och 2006, delvis tack vare de många parker och stigar runt området. Point Defiance Park och Wapato Park är tydliga exempel på stora grönområden som tillgodoser flanörer och besökare. Point Defiance Park, i synnerhet, är oerhört varierande, med ett zoo och akvarium, en strand och strandpromenad, en klassisk rosenträdgård, och en historisk konstruktion och "levande-museum" kallas Fort Nisqually.

Andra stora strövområden i Tacoma omfatta Wright Park och Wright Park Arboretum, som vimlar av vandringsleder och grönområden som lockar besökare året runt. Som besöker Tacoma i april kan njuta av Daffodil Parade, som korsar Tacoma som en del av sin inter-län display. Paraden är populärt med lokala gymnasieskolor, varifrån en drottning är vald, och lokala företag som gynnas av den ökade besökstrafik.

William Ross Rost House är ett historiskt landmärke som ligger i Tacoma. 1905, 18-room mansion tillhörde magnat William Ross Rust, och är nu en populär sevärdhet i Tacoma. Ett annat populärt område anblick är FLODSPRUTA Nr 1, som tjänade staden Tacoma fram till 1983. Den 96-fot (29,4 m) båt är ett registrerat historiskt landmärke, en sällsynthet bland fartyg. Bob's Java Jive, en lokal kaffe hus i form av en gigantisk tekanna, är en kulturell milstolpe som har varit med i många filmer under de senaste tre decennierna. Caféet, som är mycket populärt bland turister som besöker Tacoma, erbjuder också levande musik på helgerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.