Vad finns det att göra i Newark, Delaware?

Newark, Delaware, är en av de äldsta städerna i delstaten. Grundades 1694 av brittiska nybyggare, blev Newark snabbt ett pedagogiskt centrum för den norra Delaware området. University of Delaware, en av de äldsta i landet, går tillbaka till 1833, trots att detta namn inte kom i bruk förrän 1921. Numera tusentals studenter registrera sig vid universitetet varje år, vilket gör den till en av de mest populära i nordost. Den Christiana Mall, beläget mitt i hjärtat av Newark, Delaware är största shoppingcenter och en av de bästa när det gäller tax-free shopping.

Newark är omgiven av platt terräng, vilket gör den idealisk för vandring och ridning. Iron Hill Park and White Clay Creek State Park är särskilt populär bland besökare, men även andra områden lockar naturälskare också. För den som vill bo närmare, är University of Delaware Botanic Gardens ligger mitt på universitetsområdet, och har ett antal trädgårdar, inklusive en Wildflower område. University of Delaware hus också mineralogiska museum, som har en stor samling av mineraler exemplar.

Med mindre än 30. 000 invånare, har Newark känslan av en liten stad, vilket gör det perfekt för dig som söker en paus från skyndade stadslivet. Newark har en ung nattliv, delvis beroende på närvaron av studenter runt. Pubar och kaféer i överflöd, särskilt på Main Street, och många arbetar långt in på natten, även på vardagar. The Deer Park Tavern är faktiskt ett litet värdshus som är stolt för att ha haft Edgar Allan Poe som gäst tillbaka i 19th century. För andra bitar av den lokala historien i Newark, järn-Hill museet ger besökarna en snabb blick i den koloniala järnmalmsgruvor som hjälpte till att skapa ekonomisk historia i området, och COOCH's Bridge är ett intressant stopp för dem som vill se den enda officiella slagfält frihetskriget i Delaware.

The Tri-State Bird Rescue and Research är ett måste-se för besökare till Newark. Centret, som bryr sig om skadade vilda fåglar, är öppen för besökare endast enligt överenskommelse, men den extra ansträngningen är väl värd det. Ett snabbt telefonsamtal kan också låta dig veta om kommande seminarier och evenemang i centrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.