Vad finns det att göra i Montpelier, Vermont?

Vermont huvudstad, Montpelier, är också känd som hälften av "vänorter" i Vermont, den andra halvan är grannlandet Barre. Montpelier är en av de minsta huvudstäderna, med befolkningen i endast 8. 035 under 2006, och den enda delstatens huvudstad utan en McDonald's och Burger King eller en flygplats. Montpelier skär genom mitten av Winooski floden, som flyter hela vägen till sjön Champlain. Som tidigare användes för att transportera timmer, är floden nu populär bland lokalbefolkningen på grund av de parker som omger den.

Trots sin litenhet, är Montpelier känd för sina historiska byggnader och sevärdheter. Vermont Historical Society Museum sponsorer speciella evenemang och rymmer ett bibliotek med handlingar spåra Vermont kulturarv hela vägen tillbaka till 18th century. Artefakter och minnessaker finns också inrymt i museet. Den T. W. Wood Art Gallery är det enda museet i Montpelier, och man presenterar regionala konstnärer tillsammans med klassiska verk.

Det Vermont State House är öppet för guidade turer och det kan vara värt ett besök bara på grund av dess imponerande trappor spiral marmor. Tre historiska rundvandringar är tillgängliga för besökare till Montpellier i somras. The State Street Tour, den mest populära, omfattar 14 historiska platser, inklusive Department of Agriculture, Washington County tingshus, och staten Capitol. Handgjorda souvenirer och affärer smycken vimlar i Montpelier, och många erbjuder utmärkande gåvor hemma i regionen. Lazy Pear Gallery, till exempel, "humoristisk konst" som tilltalar både barn och vuxna.

För dem som vill huvud utomhus när de besöker Montpelier, det finns många möjligheter i området. Paddling är särskilt populär, och flera klädespersedlar belägen på Winooski floden hyra kanoter och kajaker för besökare. The Dog River Recreation Field och Gateway Park chanser erbjuda för spåret vandring och organiserad idrott, bland annat fotboll och softball. Det bästa vandringsleder i Montpelier, däremot, finns på North Branch Nature Center. Utflykter och guidade vandringar anordnas under året, och besökarna kan delta i en grupp som helst, utan en reservation.

På vintern är Montpelier populär bland besökare på grund av sin snöskotrar och snöskor spår, som skär genom staden och sträcker sig till närliggande kullarna. Vermont Association of Snow Travelers (VAST) erbjuder själv vägledande kartor som kan nås via Internet eller upphämtad på Visitor Center i Montpelier. Samma kullar bli en ryttare paradis i höst, där spår används för mountainbike och vandrare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.