Vad bör jag veta om internationella resor?

Internationella resor kan vara ett fantastiskt sätt att utforska världen, lära känna nya kulturer eller bara koppla av i en miljö som skiljer sig från ditt hem. Det finns saker du bör veta innan du bestämmer dig för att se världen. Även om du vill att dina resor som ska märkas med äventyrslusta, vill du inte veta obehagliga saker som du antagligen borde ha känt till att påverka din resa upplevelser. När du planerar att resa internationellt, du vill vara säker på att du skyddar din hälsa. Ta reda på om länderna du besöker kräver särskilda vaccinationer eller har någon risk för sjukdomar. Om ditt resande tar dig mest på tredje världens länder till exempel, behöver du inte bara ha lite extra vaccinationer, men du kommer att vilja att du följer praxis som kommer att hålla från att parasitinfektioner. Det kan vara mycket viktigt att veta saker om du ska bara dricka vatten på flaska i ett annat land. En annan bra sak att ta reda på är vilken typ av valuta de länder du besöker använder. Det kan vara bra att byta forskning valutakurser och ta reda på var och hur man växla valuta. Eftersom priserna varierar runt om i världen, är det värdefullt att räkna ut hur mycket pengar du behöver ta för varje dag utgifter och vilken tillgång du måste använda saker som kreditkort eller bankomater.

Internationella resor kan lära dig att grundläggande lagar och regler varierar mellan olika länder. Vänta inte lära sig denna läxa på dina resor. Om du planerar att köra på resor, ta reda på hur trafikreglerna kan variera. Läs på om länder du besöker för att ta reda på om de har några ovanliga regler eller lagar som du kan bryta oavsiktligt. Var särskilt uppmärksam på saker som karantän lagar, som förbjuder transport av vissa livsmedel från ett land till ett annat.

Kulturella skillnader finns i överflöd från ett land till ett annat. Det kan hjälpa att veta hur invånarna i en allmogen gäller från ditt hemland. Du bör också vara medveten om några typiska beteenden du har som kan tolkas som oartigt eller kränkande på ett främmande ställe. Det gör inte ont att vara uppmärksam när du tänker på internationella resor till saker som grundläggande ord och fraser på andra språk också. Om du inte kommer ihåg dem, ta en bra bärbar ordbok så att du kan ställa folk enkla frågor.

Alla typer av internationella resor skulle förmodligen innebära att någon forskning om vad man ska besöka och vad som ska undvikas. Många länder har hög brottslighet områden eller platser som du inte besöka efter mörkrets inbrott. Undersöka vad brott är som i de länder du besöker, och om hur du är på väg (till exempel en kvinnlig reser ensam) kan utsätta dig för större risk för vissa brott.

Det finns några andra saker du bör veta om internationella resor och dessa vara om du behöver resandes eller sjukförsäkring. Var noga med att ta reda på var att gå om du behöver hjälp (politik, ambassad, etc) och vilka typer av dokument du behöver för att hålla med dig när du reser. Det kan också visa sig vara till hjälp för att ta reda på den typiska vädermönster i främmande länder så att du vet vad du ska packa. Några andra saker som du kanske vill veta är om du behöver ta med speciella adaptrar för elkontakter och vilken typ av avgifter kan du räkna med att betala för mobil samtal som kommer från ett främmande land.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.