Vad bör jag veta om att resa med husdjur?

För många människor, husdjur är familjemedlemmar och ingår i familjen semester. Många hotell kommer att bereda plats för människor med husdjur, att göra en bilsemester ännu enklare. Resa med husdjur kan vara en rolig upplevelse för alla inblandade, om komfort av sällskapsdjur har beaktats.

Med en semester med egen bil är det bästa sättet att gå när du reser med husdjur. Det är mycket bekvämare för dem, eftersom de sannolikt bekant med din bil, och det är utan stress för dig, eftersom du inte behöver bekymra dig så mycket om ditt husdjur stall eller har en olycka. Många flygbolag tillåter att du tar ditt husdjur, men det är ofta traumatisk för djuret. Ditt husdjur kan ha möjlighet att resa i kabinen med dig, om kenneled, men det finns många strikta regler och förordningar. Om ett flyg är nödvändig, och ditt husdjur måste flyga i lastrummet, är det bäst att lämna honom hemma eller ett husdjur utväg. Innan du reser med husdjur, ta dem för att få en checkup och se de är fysiskt okej att resa. Kontrollera att de är uppdaterade på sina vaccinationer, som reser kommer att utsätta dem för en massa sjukdomar. Om du tar ditt husdjur på ett plan, måste du ha bevis för vaccinationer. Det kan också vara en god idé att få ditt husdjur mikro-kluvet, om det redan inte har gjort, ifall han försvinner. Om du reser med husdjur med bil, se till att de är återhållsamma. Hundar kan använda ett besöksförbud sele som fäster bältet. Katter och andra små djur bör kenneled. Om de tillåts ströva omkring fritt, kan ditt husdjur skadas eller till och med dödas, om du skulle få i en olycka, eller göra några plötsliga rörelser.

Feed ditt husdjur lite mindre än den normala mängden mat innan en lång resa. Husdjur är ökända för att få rörelse-sjuka och kanske kräkas i bilen. Det finns inget värre än att bli instängd i bilen med lukten av spyor. När du reser med husdjur, fundera på var du ska lämna. Många hotellkedjor välkomna husdjur, men inte alla av dem. Det kan vara svårt att hitta ett djurvänligt hotellet sent på kvällen. Gör en sökning på Internet efter Möteslokaler hotell eller bed and breakfast längs din rutt. Det är bäst att boka om det överhuvudtaget är möjligt.

Se till att hålla ditt husdjur i koppel hela tiden. Även de bästa uppträdde hunden kan få lust att springa om han luktar något spännande annorlunda. Du vill inte behöva tillbringa resten av din resa letar efter en förlorad familjemedlem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.