Vad bör jag veta om Rhode Island?

Rhode Island är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och ett av de sex New England-staterna i nordöstra delen av landet, tillsammans med Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire och Vermont. Det gränsar i väster av Connecticut, i norr av Massachusetts, i öster av Massachusetts, och i söder av Atlanten. Providence är huvudstad och största stad. Andra viktiga städer i Rhode Island är Warwick, Cranston, Pawtucket, och East Providence.

Rhode Island är det minsta av de 50 staterna i storlek med en yta på 1,044. 93 kvadrat miles (2706,36 kvadratkilometer), men rankas 43 i befolkningen med 1. 048. 319 under 2000 års folkräkning. Nästa större statliga, Delaware, är nästan dubbelt så stor. Det är 3. Mellan staterna i befolkningstäthet. Det är inte säkert hur namnet uppstod, men det är känt att den tillämpades på ön i Narrangansett Bay innan de skall tillämpas på hela kolonin. Det är öknamnet "Ocean staten. " De tidigaste invånarna i Rhode Island var det första Paleo-indianerna, omkring 11. 500 år sedan. När européerna anlände, mötte indianer från algonkinspråken koncernen, inklusive Wampanoag, den Narrangansett, den Nipmuc, och Pequot. Den första europeiska bosättningen var Providence Plantation, grundad av Roger Williams, en pionjär för religionsfrihet som bra överens med Narrangasett från hans ankomst år 1636.

konflikt uppstod mellan Providence bosättningarna och de närliggande Massachusetts Bay och Connecticut bosättningar. Efter Sugar Act of 1764, som var särskilt svårt för Rhode Island att svälja, det fanns ett antal rättsakter av misstroende, som kulminerade med förbränningen av Gaspee, ett brittiskt fartyg som hade fört en smugglare fartyget när det gick på grund. Med tanke på denna atmosfär är det inte förvånande att Rhode Island skickat bistånd till Massachusetts efter Boston Tea Party 1773 eller skickade sin milis att hjälpa till när slagen vid Lexington och Concord började den amerikanska revolutionen i april 1775. Rhode Island blev det sista av de ursprungliga tretton kolonierna att ansluta sig till unionen den 29 maj 1790.

Det korrekta namnet på en person bosatt i Rhode Island är en Rhode Islander. Staten motto Rhode Island finns hopp. Mottot tycks om läget sigill, som visar ett ankare. Kombinationen kan vara en hänvisning till Hebreerbrevet 6:18-19 som innehåller frasen "hoppas att vi har som ett ankare i själen. " Ankaret och motto visas också om läget vapenskölden på ett fält i blått, och på statsflagga på ett fält i vitt omgiven av tretton stjärnor. Andra statsemblem innehålla följande:

 • State Blomma: Violet
 • State Bird: Rhode Island Red
 • State Tree: Red Maple
 • State Shell: Quahaug (Islandsmussla)-används för att göra Wampum
 • statenFisk: Striped Bass
 • staten Dryck: Kaffe Mjölk, en dryck gjord med mjölk och kaffe sirap
 • staten Frukt: Rhode Island Greening Apple


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.