Vad bör jag veta om New York?

New York är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och ett av den mittatlantiska grupp av fem stater och vår huvudstad, tillsammans med Delaware, Maryland, New Jersey, Pennsylvania och Washington, DC Det gränsar i väster av Pennsylvania, Lake Erie och Ontario, Kanada, i norr av Lake Ontario och Ontario och Quebec, Kanada, i öster av Vermont, Massachusetts, Connecticut, och i söder av Atlanten, New Jersey och Pennsylvania. Albany är huvudstad. Andra viktiga städer i New York omfattar New York, Buffalo, Rochester, Yonkers, och Syrakusa.

New York är den 30: e av de 50 delstaterna i storlek med en yta på 47,213. 79 kvadrat miles (122,283. 16 sq km) , men rankas 3. befolkningsökning med 18. 976. 457 i 2000 års folkräkning. Det är sjunde mellan staterna i befolkningstäthet. Det korrekta namnet på en person bosatt i New York är en New Yorker, och dess smeknamn är "Empire State. " När det är dags att européerna anlände till det som idag är New York, var den bebodd av mohikanen nära kusten och irokesiska stammarna konfederationen-Cayuga, Mohawk, Oneida, Onondaga, och Seneca-längre inåt landet. Den första orten var det nederländska vid Fort Orange-nu Albany-år 1624. New Amsterdam på Manhattan avgjordes nästa år, med ett utbyte av $ 24 US-dollar i varor. Den nederländska överlämnas till den engelska flottan som trädde New Yorks hamn år 1664 och döpte om New York för James, hertigen av York, som senare blev James II.

The Iroquois anpassas igen sig med britterna i de franska och indiska kriget eftersom den franska hade hjälpt rivaliserande stammar. Med den högsta andelen regeringstrogna kolonister, New York erfarenheter av den amerikanska revolutionen bar några av kännetecknen för ett inbördeskrig. Politik i delstatens lagstiftande församling ledde New York för att bli endast 11 tillstånd av de ursprungliga 13 att komma in i unionen den 26 juli 1788.

Staten motto New York är Excelsior , som betyder "Ever uppåt" och det verkar som om läget vapen som har ett fartyg och slup i en flod miljö med en gräsbevuxen strand framför och berg och den uppgående solen bakom. På ömse sidor står frihet och rättvisa, och ett American Eagle surmounts hela, ligger högst upp på en jordglob. Staten flaggan visar de vapen på ett blått fält. Andra statsemblem innehålla följande:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.