Vad bör jag veta om New Orleans?

New Orleans, Louisiana är en av Amerikas mest fascinerande städer med en rik historia av olika kulturer och intriger. Det är känt världen över som ett centrum för musik, konst och festande. En stor del av staden förstördes av orkanen Katrina 2005, trots att staden gör en långsam återhämtning med löften om nya innovationer och attraktioner för framtiden.

ursprungligen en fransk-ägda hamnstad, New Orleans avträdande till den spanska år 1763, och sedan återtagits av det franska och säljs till Amerika som en del av 1803 Louisiana Purchase. Med en så komplicerad historia av användning, staden är hem för flera ovanliga etniska grupper. Cajun människor är ättlingar till en grupp kanadensiska nybyggare som fördrevs från sina hemländer och flyttade in i området efter freden i Paris 1763. Creole invånare är de som har en blandad härstamning alla lokala grupper från boplatsen era: franska, spanska och indianska och afrikanska. Både Creole och Cajun kulturer har stort inflytande på staden.

Som en viktig hamnstad, är New Orleans en lång och mytomspunna historia med pirater och sjörövare kultur. Det är inte en slump att den berömda Disneyland rida Pirates of the Caribbean startar utefter Louisiana Bayou. Populära rundvandringar finns att guida turister genom piraten och sevärdheter voodoo runt staden.

Staden anses arkitektoniskt betydande, särskilt för sin vackra franska kvarteren. Än en stor brand i slutet av 18th century, har området förblivit i stort sett orört av katastrofen sedan starten 1718. Denna del av staden finns fantastiska exempel på smide och arkitektur, vissa med anor från början av staden. Den franska kvarteret är populär bland turister, och innehåller otroligt livliga Bourbon Street, ett centrum för mat, dryck, musik och nöje. är New Orleans betraktas som en av de bästa städerna i världen för after dark underhållning. Den Mardi Gras festival, hålls varje år, drar enorma folkmassor beslutna att fira så högt och raucously som möjligt. En av födelseorter av jazzmusik, staden också är värd för Jazz and Heritage Festival årligen, en av de bästa musikfestivaler i landet. På nästan varje natt av året, så har man säkert vara något att göra i staden.

Maten i området är en eklektisk blandning av lokala och utländska-influerade stilar. Kanske den mest kända lokal maträtt är Gumbo, en tjock stuvning av kött och grönsaker ofta serveras i en urholkad-out roll bröd. Franska munkar kallas Beignets serveras med traditionella cikoriabaserade smaksatt kaffe som en populär frukost behandla. Staden är också hem till po'boy sandwich, en kulle av stekt kött serveras på traditionellt Louisiana franskt bröd.

År 2005 drabbades staden av resultaten orkanen Katrina, en kategori fem storm. På grund av strukturella brister i vallarna, över 80% av staden översvämmades när trygghetssystemen misslyckades. Över 1500 människor dog under och efter stormen, många på grund av otillräckliga rädda preparat på den del av den amerikanska regeringen. Från och med 2008, är återställandet av staden ännu inte avslutad, men många invånare och politiker talar positivt om den nya byggnader och kommersiella möjligheter att komma.

Resande till New Orleans bör vara medveten om att staden har en stor olycka för våldsbrott. Även turistområden anses extremt säker, låg inkomst grannskap i staden har några av de högsta mord och priser drogen i landet. Besökare till staden bör vara medveten om de områden de reser in och ta lämpliga säkerhetsåtgärder.

Trots förstörelsen av orkanen och kontroversiella planer på återuppbyggnadsarbetet återstår New Orleans en av de största amerikanska städerna. För de som älskar musik, arkitektur och historia, är staden en härlig semester plats. Om du planerar att besöka "Big Easy," Förbered dig på en vild resa genom historien, underhållning och kultur som bara kan göra att du vill stanna för alltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.