Vad bör jag veta om Massachusetts?

Massachusetts är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och ett av de sex New England-staterna i nordöstra delen av landet, tillsammans med Connecticut, Maine, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Det gränsar i väster av New York, i norr av Vermont och New Hampshire, i söder av Connecticut och Rhode Island, och i sydost och öster av Atlanten och Gulf of Maine. Boston är huvudstad och största stad. Andra viktiga städer i Massachusetts är Worcester, Springfield, Lowell, och Cambridge.

Massachusetts är den 45: e av de 50 delstaterna i storlek med en yta på 7,840. 02 kvadrat miles (20,305. 56 kvadratkilometer), men rankas 13: ei befolkningen med 6. 349. 097 under 2000 års folkräkning. Det är fjärde bland stater i befolkningstäthet. Det korrekta namnet på en person bosatt i Massachusetts är en Massachusettsan.

Statens tidigaste invånare var dels Paleo-indianerna, följt av indianer i algonkinspråken gruppen. Dessa omfattade Massachusett samhälle, där staten tar sitt namn. Det sägs betyda "vid eller om den stora kullen", med hänvisning till de stora Blue Hill region där de bodde.

Plymouth kolonin etablerades av pilgrimer i vad som nu är Massachusetts 1621, med Regeringen organiseras av den berömda "Mayflower Compact. " Den skapade band till lokala Wampanoag samhället, och firade det första Thanksgiving med dem. Mer kolonier bildades, bland annat Massachusetts Bay-kolonin. En strikt kolonial politik England lett till trots, leder i Boston Massacre den 5 mars 1770, och resulterade i handlingar som exempel den kända Boston Tea Party den 16 december 1773. Den 19 april 1775, gjorde Paul Revere sin berömda ritt för att varna kolonisterna, och slagen vid Lexington och Concord började de första striderna i det amerikanska frihetskriget.

Massachusetts anslöt sig till EU den 6 februari 1788, den sjätte av de ursprungliga tretton stater att göra det. Delar av sin historia återkallas i vissa av sina statsemblem. Till exempel, funktioner staten täta en indianska från Algonquin nation, som innehar en pilbåge i en gest som visar fredliga avsikter, krönt med en gyllene högra arm och håll en broadsword och med mottot, Ense petit placidam sub libertate quietem , som betyder "med svärd vi söker fred, men freden endast under frihet. "Staten blomma är träffande, Mayflower. Och staten är en av de få som en "stat historisk Rock"-Plymouth Rock.

andra statsemblem Massachusetts funktionen ex idag förknippar med staten :

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.