Vad bör jag veta om Kalifornien?

Kalifornien är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och en av staterna i Väst tillsammans med Alaska, Colorado, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Utah, Washington och Wyoming. Det gränsar i väster till Stilla Havet, i norr av Oregon, i söder av Mexiko, och i öster av Nevada och Arizona. Sacramento är huvudstad. Andra viktiga städer i Kalifornien är Los Angeles, San Diego, San José, San Francisco, och Long Beach.

Kalifornien är den 3: e av de 50 delstaterna i storlek med en yta på 155. 959. 34 square miles (403,932. 84 kvadratkilometer), men kommer först i befolkningen med 33. 871. 648 personer i 2000 års folkräkning. Det är trettonde mellan staterna i befolkningstäthet. Det korrekta namnet på en person bosatt i Kalifornien är en kalifornisk. De tidigaste invånarna i Kalifornien var förhistoriska invånare som följde en mängd olika livsstilar för att anpassa sig till den lokala maten och klimatet. Tjugotvå språkgrupperna var representerade gång. Man uppskattar att det fanns ca 130. 000 indianer i Kalifornien vid europeiska upptäckten. Den första undersökning och bosättningar var spanska. Även Juan Rodriguez Cabrillo fläckig Kalifornien 1542 och Sebastián Vizcaino utforskat södra Kaliforniens kust år 1602, men uppgörelse började inte förrän Friar Junipero Serra etablerat ett uppdrag i San Diego 1769. I 1821, då Mexiko blev självständigt från Spanien, uppdrag var sekulariserade och bosättare från USA tog sin vagn tåg västerut och den 14 juni, 1846 de förklarade en kalifornisk en republik, självständig från Mexiko. Någon skapade snabbt en flagga med en grizzlybjörn och en femuddig stjärna och det hissades över garnisonen som hade gått. Detta gav upphov till namnet Bear Flag revolten, och flaggan är nu statens flagga. Björnen är gyllene, är stjärnans röda, och orden "California Republic" visas nedanför.

USA förklarade krig mot Mexiko som styrker detta, samt ett överlämnande ägde rum i januari 1847. Det var först ett år senare, år 1848, upptäcktes det guld i Kalifornien, vilket ledde till både en guldrusch med en enorm tillströmning av människor och självständig stat. Kalifornien anslöt sig till unionen den 9 september 1850, den trettioförsta i femtio stater att göra det.

Staten motto Kalifornien är Eureka , som betyder "jag har funnit det", vilket sannolikt hänvisar till upptäckten av guld. Skiljer sig från många länder är staten Kaliforniens sigill skiljer sig fundamentalt från statens flagga föreställande Minerva, den romerska vishetens gudinna med en grizzlybjörn vid hennes fötter och ett kluster av druvor. Det finns en gruvarbetare som arbetar bredvid Sacramento River, med Sierra Nevada bergen i bakgrunden. Staten motto visas också. Dess smeknamn är, föga förvånande, "Golden State. " Andra statsemblem innehålla följande:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.