Vad bör jag veta om Connecticut?

Connecticut är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och ett av de sex New England-staterna i nordöstra delen av landet, tillsammans med Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Det gränsar i väster av New York, i norr av Massachusetts, i söder av Long Island Sound, och i öster av Rhode Island. Hartford är huvudstad och den tredje största stad. Andra viktiga städer i Connecticut är Bridgeport, New Haven, Stamford, och Waterbury.

Connecticut är den 48: e av de 50 delstaterna i storlek med en yta på 4,844. 80 kvadrat miles (12,547,97 kvadratkilometer), men rankas 29. befolkningsökning med 3. 405. 565 under 2000 års folkräkning. Det är femte bland stater i befolkningstäthet. De tidigaste invånarna i Connecticut var det första Paleo-indianerna, omkring 10. 000 år sedan. Dessa följdes av indianer i algonkinspråken koncernen inklusive Pequot, det Nipmuc, och Mohegan, från vars ord Quinnehtukqut betyder "Long River Place" eller "bredvid Long Tidal River" staten namnet uppstod.

De första européerna kom att inrätta handelsstationer i Connecticut, med den första permanenta bosättarna kommer från Massachusetts Bay-kolonin i mitten av 1630-talet. De bosättare gick med New Haven Colony i 1665, och under dessa tidiga tider, kontakter med de infödda amerikanerna var i allmänhet god. Statens tillverkningen under amerikanska frihetskriget fick det smeknamnet på "ställande staten. "

Nathan Hale, staten hjälte, var en Connecticut spion som greps och hängdes av britterna, enligt uppgift slutar sitt liv med den numera berömda frasen: "Jag beklagar bara att jag har bara ett liv att förlora för mitt land. "Det Connecticut kompromiss vid det konstitutionella konventet 1787 var avgörande för att säkra det historiska avtal som förfalskat USA. Ett annat smeknamn för Connecticut är den "konstitutionen staten. "

Connecticut anslöt sig till unionen den 9 januari 1788, den femte av de ursprungliga tretton stater att göra det. Det korrekta namnet på en person bosatt i Connecticut är en Connecticuter. Staten motto Connecticut är Qui transtulit sustinet , som betyder "Den som transplanteras fortfarande upprätthåller. "Mottot tycks om läget vapen, som visar tre vinrankor, bär frukt. Om tillståndet flagg, är vapen återges på ett blått fält med ett guld gräns. Andra statsemblem innehålla följande:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.