Vad är motion capture-tekniken?

motion capture-tekniken är en process genom vilken rörelse är digitalt inspelade. Tekniken användes ursprungligen för militära ändamål spårning och idrott som ett redskap för Biomechanic forskning som fokuserar på den mekaniska funktion i kroppen, som hur hjärtat och musklerna arbeta och röra sig. Under de senaste tjugofem åren, har motion capture blivit ett viktigt redskap i underhållningsbranschen, vilket ger datorn animatörer möjligheten att göra icke-mänskliga karaktärer mer verklighetstrogen. Det är en techonolgy används i animerade filmer och TV samt videospel.

Historiskt motion capture i animerade filmer är skapad av en förlängning av rotoscoping tekniken. Med denna teknik, är en skådespelare filmas göra vissa rörelser eller gester medan bär markörer på specifika punkter i hans eller hennes kropp. Varje markör i varje bildruta i filmen är då manuellt kodad i datorn. Som animation mjukvara förbättrades blev det möjligt att tillämpa en algoritm för markörer att bifoga dem i ett 3D-objekt, att skapa vad som nu kallas motion capture.

Motion capture teknik kan variera med deras input metoder, det finns fyra primära inmatningsmetoder: protes, akustiska, magnetiska och optiska. Protes, eller mekaniska, använder motion capture trigonometri för att mata in data från mekanisk anordning som fästs på utövarens kropp. På grund av hindrande karaktär maskinen är det sällan används idag.

Akustiska motion capture använder ljud sändare på skådespelarens kropp som gör ett klickande ljud när den aktiveras av rörelse. Mottagare mäta den tid det tar för ljudet att nå dem och triangulera data för att ange en punkt på en 3D-plan. Medan de akustiska metoden inte stöta på några av problemen med den optiska metoden eftersom en siktlinje är inget problem, har den andra potentiella problem med ljudstörningar påverkar noggrannheten i motion capture.

Magnetic motion capture är ett av de mer vanliga metoder. Detta innebär att man använder en central magnet och flera mottagare ansluten till skådespelarens kropp. Mottagarna fånga och registrera aktörer rörelser och spara dem på datorn. Magnetisk motion capture kan hindras av närliggande metallföremål om de är stora nog, och beroende på kraften i magneter som används, kan fånga området inte vara så stort som man skulle önska. idag, optisk motion capture är förmodligen den mest populära motion capture-metod. Detta innebär att man använder minst tre kameror och bra belysning för att återskapa den utövande position i en 3D-rymd. Optical motion capture möjliggör ett större område prestanda och mindre hämmade rörelse än de andra metoderna. På grund av kostnaden för varje kamera, är detta förmodligen att vara den dyraste av de fyra.

Rörelse är den första och snabbaste sättet människor uppfattar visuell information, därför motion capture ger ett antal fördelar för filmare som berörs av äkthet. Det är ett mycket snabbare sätt att filma än rotoscoping, och det kan ge realtid resultat. Dessutom, eftersom processen registrerar bara rörelsen i motsats till fysiska egenskaper, ger det en skådespelare att spela många roller. Kanske viktigast i form av realism, medger riktigheten av de uppgifter komplexa rörelser som upprepas med rätt viktfördelningen och utbyte av styrkorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.