Vad är historien om Londons tunnelbana?

London Underground är en ikon underjordisk storstads järnvägen ligger i London, England. Förutom att forma staden London över det, påverkat Londons tunnelbana också Metropolitan järnvägar runt om i världen. Många nationer modellerade sina tunnelbanan system after the London Underground. Londons tunnelbana är också känd som Tube, på grund av den karakteristiska form av tunnelbanan tunnlar. Den totala nätverk som består av Londons tunnelbana är 253 miles (408 km) lång. 976 miljoner rider tar i Londons tunnelbana varje år 4. 070 subway bilar. Londons tunnelbana började 1863, när tjänsten öppnades mellan Paddington Station och Farringdon Street. Systemet har fortsatt att expandera med periodiska anläggandet av nya ledningar och upprustning av gamla för att bättre betjäna användarna av Londons tunnelbana.

Byggande på Metropolitan järnvägssystemet, som kom att kallas Londons tunnelbana, började i den viktorianska eran som svar på ökande trafikstockningar. Den växande befolkning som reser i London mycket svårt, och man trodde att en tunnelbana skulle lösa många problem med trafikstockningar. London Underground expanderade snabbt, och inkluderade 12 olika linjer med 2006.

konstruerades en början i linje med en klippa och täcka teknik. Detta innebar helt grävning smutsen, bygga upp ett stöd tegel valv, och täcker bågen. Denna teknik var tidsödande och bidrog till trafikstockningar samt, som det blockerat viktiga vägar. Senare, ett system liknande det som används i kolgruvor användes, där tunnlar har grävts upp och stödjas med balkar innan tegel fodrad. till första raden fyllas var Circle Line, som var färdig 1884. Andra linjer följde snabbt, inklusive Central Line, Bakerloo och Hammersmith och City. Inledningsvis Londons tunnelbana används ånga tåg, men började att konvertera till elektriska tåg i början av 1900-talet. Londons tunnelbana infört elektronisk biljettautomater 1918, och fortsatte att vara i framkant av tunnelbanenätet innovation. var anställd The London Underground's omfattande nätverk för att användas som underjordisk skyddsrum under andra världskriget. Britter i alla åldrar och klasser skyddad underjordisk under många bombningarna i London. Expansion i Londons tunnelbana upphörde under kriget, delvis ifyllda linjer som används för lagring och grundläggande tillverkning. År 2003 införlivades Londons tunnelbana till Transport for London system, som syftar till att öka effektiviteten och förmågan hos Londons förmedlingstjänster. The London Underground använder också en unik karta, ritad av Harry Beck 1933. Beck insåg att en geografiskt korrekta och tillräckligt skalas karta skulle vara svårt för resenärer att läsa. Hans karta förenklat London Underground till sitt väsen, färgkodade de olika linjerna och slätar ut sina rutter så att hela systemet kan representeras enkelt och tydligt. Styled Maps efter hans används för transiteringssystemen överallt snabbt att förmedla grundläggande information om flyglinjer till resenärer.

The London Underground har också flera "Ghost stationer," Tube stationer som inte längre används även om de fortfarande existerar. Dessa nedlagda stationer stängdes av olika anledningar. Några av dem är som om tiden kapslar perfekt fånga ögonblicket då de var stängda, medan andra har varit mer eller mindre utplånas ur historien. Visning av de nedlagda stationerna ibland hålls, och är en intressant titt in i hjärtat av tunnelbanesystemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.