Vad är en direkt-till-video release?

En direkt-till-video-utgåvan är en biopremiär som inte distribueras i biografer. Det finns flera skäl till en studio eller producent väljer att släppa en titel på detta sätt, från en önskan att dra ner på kostnader för tvister om återförsäljaravtal. Människor använder ibland "direkt-till-video" på ett nedlåtande sätt, som tyder på att sådana utsläpp är sämre, men i själva verket många bra produktioner släpps direkt till videomarknaden utan att behöva lägga tid på teatern.

videokassetter är på nedgång, vilket vissa människor att hänvisa till direkt-till-video utsläpp som "direkt-till-DVD, förseende desto mer populär distribution format. Vissa filmskapare har även använt Internet för att distribuera sitt innehåll, i en direkt-till-Internet release som tillåter människor att titta på strömmande innehåll eller betala för att ladda ner innehållet. En av de vanligaste orsakerna till att välja en direkt-till-video-utgåvan är att den tenderar att vara mindre kostsam än en biopremiär. Distributionsavtal för biografer kan bli ganska komplicerat och dyrt, kräver stödjande marknadsföringskampanjer och kostsamt dubbelarbete och distribution av fysiska film som används vid filmvisningar. Uppföljare, lågbudget-filmer, eller filmer som inte tilltalar en bred publik får släppas direkt på video för att spara kostnader.

Vissa produktioner inte säker distribution, ett vanligt problem för oberoende filmskapare. Brist på anknytning till en stor studio kan göra det mycket svårt att få en film till teater, vilket är anledningen till filmare tävlar hetsigt vid händelser som Sundance Film Festival för att få sina filmer plockas upp av stora teatrala distributörer. En producent kan också göra ett medvetet val för att undvika politik och komplexitet filmdistribution av rädsla för att det kan äventyra produktionen. p

TV-kanaler har också varit känt att använda direkt-till-video-teknik för canceled visar. I vissa fall verkar som inte presterar inte bra om luften i slutändan har en mycket stark försäljning av DVD, vilket gör att nätverket skall hinna skrivas av produktionen. Direkt-till-video utsättningar kan också användas för kompletterande material såsom bonus material och Spinoffs som nätverket inte vill luften. Många nätverk design specifikt innehåll som detta för Internet-distribution, ritning i fläktar till nätverket webbplats med löften om bortklippta scener, webisodes och annat innehåll som inte sänds.

Ibland kommer en planerad direkt-till-video release hamnar i biografer. Studios kan ändra sig och besluta att en film är hållbar på teatern, eller en film kan få ett distributionsavtal i sista minuten, vilket gör att den kan visas i biografer. Ibland är dessa sista minuten benådar bana väg för smash hits.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.