Vad är en Deserted Medieval Village (DMV)?

en övergiven medeltida by eller DMV är ett spöke uppgörelse, en övergiven plats där delvis uppfört hus och skärmärken kvar men invånarna har länge gått vidare till andra platser. England rankas nummer ett i världen för sitt antal DMVs, vid senaste räkningen, det uppskattas att över 3. 500 DMV spreds runt om i landet.

Termen DMV kan vara vilseledande, eftersom inte alla övergivna byar är från medeltiden. Vissa bosättningar övergavs så sent som 1950, medan andra har varit övergiven sedan den 5: e århundradet. En av världens mest kända DMV är Wharram Percy i Yorkshire, England. Wharram Percy var föremål för en omfattande arkeologisk undersökning som sträckte sig över fyrtio år. Endast ruinerna av en kyrka är klart synliga ovan jord, även det omgivande landskapet tydligt visar layouten för den ursprungliga byn.

Det finns många skäl till varför en DMV blev övergiven. Många medeltida bosättningar övergavs våld när den lokala aristokratin beslutat att trädgårdslandskap var viktigare att \ n den lokala befolkningen, och därmed tvingade tusentals invånare att gå vidare och bygga upp någon annanstans. The Black Plague ansvarar för merparten av DMVs daterar från det 14th århundradet, som epidemin orsakade en stor och snabb minskning av befolkningen i England. Många bosättningar som överlevde pesten evakuerades sedan för att ge plats för får betesmarker och mark utnyttjande. Många DMVs var öde på grund av översvämningar eller intensiv erosion som uteslöt odling och jordbruk.

DMV jakt är ett populärt tidsfördriv i England. Varje år reser tusentals människor går runt om i landet letar efter den försvunna byar, angelägen om att fotografiskt dokumentera ett praktexempel av landets kulturarv.

Även DMVs är vanligast i England, andra länder har sin beskärda del av dem. Rumänien ståtar med en imponerande samling DMVs, särskilt kring Transsylvanien, även om många av dessa bosättningar övergavs först under de senaste tvåhundra åren. Spökstäder är de amerikanska motsvarar DMV, de flesta övergivna bosättningar anor från guldrushen eran. Arizona, New Mexico, Nevada och Kalifornien har över 100 spökstäder, av vilka många lockar tusentals turister varje år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.