Vad är den transsibiriska järnvägen?

transsibiriska järnvägen är en av världens mest kända järnvägsnät. Ansluta Moskva med ryska Fjärran Östern och flera asiatiska länder, däribland Kina och Mongoliet, transsibiriska järnvägen sträcker sig över åtta tidszoner och omfattar 5. 772 miles (9. 288 mil). Resenärer som vill passera Ryssland kan gå ombord på transsibiriska järnvägen i Moskva och anländer i Vladivostok sju dagar senare.

Byggandet av transsibiriska järnvägen inleddes 1891 på order av finans-minister Sergei Witte och byggd främst med straffånge arbete, och senare av fångarna i exil till Fjärran Östern. Construction inför många svårigheter, bland Bajkalsjön, som är mycket djup och lång. Broar byggdes så småningom att koppla över naturliga hinder, den mest kända av dessa är Krasnojarsk Bridge, den längsta järnvägsbron i världen, som korsar över floden Ob. Sista delen av den transsibiriska järnvägen byggdes 1916. Elektrifiering av den transsibiriska järnvägen tog mycket längre tid än det ursprungliga konstruktion, mellan 1929 och 2002.

Transsibiriska järnvägen byggdes som en ekonomisk resurs, inte en transportlösning. Tack vare järnvägen, fick många sibiriska städer en stor ekonomisk och jord uppsving. Städer som Novonikolaevsk, knappt en liten by före bildandet av järnvägen blev Novosibirsk, en blomstrande ekonomi centrum och för närvarande den tredje största staden i Ryssland. Andra städer, som Tomsk, var större före tillkomsten av den transsibiriska järnvägen. När järnvägen gick förbi dem, började de att förlora makten och blev så småningom efter.

Transsibiriska järnvägen lockar tusentals turister varje år, som kommer från alla hörn av världen för att uppleva världens längsta järnväg. Locals använda tåget främst för korta resor mellan städer, medan utlänningar försöker uppleva hela rutten.

Det finns tre resealternativ på transsibiriska järnvägen. Tredje klass består av 20-30 bäddar i en vagn, utan någon uppdelning mellan dem förutom en hängande gardin som inte alltid är närvarande. Andra och första klass är i stort sett desamma: en liten stuga med antingen fyra eller två bäddar. Det finns inget val av kamrater, så om du inte betalar för hela hytten, kan du sitta där med att dela rum med någon från det motsatta könet. Det finns inga duschar i tåget och toaletter delas av hela vagnen, så städningen kan bli ett problem. Om du har en känsla av äventyr, dock rida på transsibiriska järnvägen kan förvandlas till en upplevelse för livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.