Vad är Sword and Sandal filmer?

svärd och sandal filmer hänvisa till en genre av film som går tillbaka till början av 20th Century filmskapande, med den tysta filmversionen av Ben Hur 1907. Termen kan hänvisa till hela genren, eller till ökad popularitet för billigt gjort italienska filmer under tidigt 1960-tal, som finns före Spaghetti Western. För den senare definitionen var svärd och sandal filmer ett billigt sätt för italienska regissörer och filmar löst baserad på klassiska mytologin om liv gladiatorer, eller på bibliska teman.

sådan film görs ofta till många andra länder där de blev populära, men många är exempel på extremt dålig film, fylld av anakronismer och fruktansvärda dialog, vilket förbättrades inte av dubbning. Flera av dessa filmer har nu haft för deras fel, och några har lämnat skrattar för Mystery Science Theater 3000 . Stilmässigt konkurrerar de flesta italienska svärd och sandal filmer inte med banbrytande riktning och filmskapande många Spaghetti Westerns.

italienska svärd och sandal filmer imiterande av stora budgeten epos i Amerika som Spartacus , De tio budorden , och både Claudette Colbert och Elizabeth Taylor versioner av Kleopatra . Till skillnad från den italienska filmer, många av de tidiga svärd och sandal filmer håller upp som ett lysande exempel på filmskapande. Den genre av svärd och sandal filmer började försämras när räntor steg kraftigt i gjutning kroppsbyggare i huvudroller. När rutinerade skådespelare som Charlton Heston, Kirk Douglas och Richard Harris ersattes med snygg ändå inte särskilt bra skådespelare som Steve Reeves, Mark Skog och Dan Vadis, svärd och sandal filmer tog en sväng neråt.

Faktum är att många svärd och sandal filmer från 1960-talet strikt känd för sina "Beefcake" faktor, och har blivit förknippade med homoeroticism-inte den ursprungliga avsikten med direktörer. Några svärd och sandal filmer verged även till R och X-rated territorium på grund av grafisk sexuellt innehåll. De flesta var mer mainstream produktioner avsedda för allmän publik och TV tog till och med ett hugg på reshowing några av de italienska svärd och sandal filmer som de som är baserade på Hercules i slutet av 60-talet.

svärd och sandal filmer genre började åtnjuta större popularitet i USA med filmen Conan Barbaren 1984. Filmen var säkert inte för barn, och fanns med en body builder, Arnold Schwarzenegger, relativt dålig dialog, och lågbudgetfilmer produktionsvärde. Väckte dock sin kommersiella framgång en pånyttfödelse av svärd och sandal filmer gjorda av amerikanska regissörer. Några av dessa var campy och skrattretande, som Red Sonja och Beastmaster . Andra, speciellt i början av det 21-talet, visade sig vara exceptionell. I 2000 års film Gladiator regisserad av Ridley Scott, amerikansk skådespelare och Russell Crowe vann en Oscar för bästa film, förankra hur framgångsrik epic svärd och sandal filmer kan vara. Andra nyare svärd och sandal filmer inkluderar King Arthur , em och himmelriket , en annan Ridley Scott post-båda var ganska bra mottagande av publik och kritiker. Filmer som Troy och Alexander har klarat sig sämre på avkastning biljettintäkterna och kritiska recensioner. Kanske en av de mest intressanta filmer som i teorin passar i svärd och sandal genre är 2004 The Passion of the Christ . Till skillnad från andra filmer, är Passion inte typisk popcorn biljettpris film, men en mer korrekt rendering av Kristi förföljelse och korsfästelse. En annan film 300 släpptes 2007 är ett svärd och sandal Epic dekonstrueras. Det bygger på det arbete som grafisk författaren Frank Miller, och har fascinerande konst riktning, med illustrationer över aktörer. 300 är ett intressant möte mellan den grafiska romanen och svärd och sandal filmer. Återigen, liksom de flesta moderna svärd och sandal filmer, är dessa filmer brukar barnförbjuden och är inte avsedda för barn.

För barn som gillar sopas upp i svärd och sandalen filmer, vilka några av de filmer från 1960-talet eller tidigare. Exempel Sju Voyages of Sinbad , The Clash of the Titans och Ben Hur är filmer som lämpar sig för äldre barn. Sinbad och Titans är också utmärkta studier i stop motion film uppfunnen av Ray Harryhausen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.