Vad är Sundance Film Festival?

Sundance Film Festival är ett årligt evenemang som hålls varje januari i Park City, Utah. Grundat av skådespelaren Robert Redford, hette festivalen efter hans karaktär i filmen Butch Cassidy och Sundance Kid . Festivalen är att främja och visa upp amerikanska och internationella oberoende filmer. Det drivs som en del av Sundance institutet. The Sundance Institute är en icke vinstdrivande organisation som syftar till att hjälpa filmmakare förbättra sina talanger. Institutet driver laboratorier året som har resurser att utveckla sin talang. Många filmskapare, däribland Quentin Tarantino, har tagit sina tidiga filmer på Sundance Institute Labs till verkstad. The Sundance Institute sitt ursprung i 1981 med avsikt att fokusera på independentfilm. Har haft en rutig historia. Många filmskapare kärlek institutet, medan andra tycker att det körs genom sina egna riktlinjer och inte följer den sanna innebörden av oberoende film. Även Robert Redford beskrev institutet som ett grupparbete, många hävdar att han var ansvarig och hade alltid sista ordet. är dock filmfestivalen mycket positiva effekter för många oberoende filmskapare. Det är en plats att gå igenom filmer som de stora filmbolagen annars inte skulle röra. Slutresultatet är att de stora filmbolagen ofta betala miljoner för filmer som får god word of mouth från Sundance.

Många större studior skicka sina producenter till festivalen i hopp om att hitta nästa stora film talang. Om en film inte är köpt av en producent, kan filmskaparen utnyttja resurserna i Sundance Institute för att utveckla det. Sex, lögner och videoband , den film som tros ha förnyat allmänintresset independentfilm, först visades på Sundance Film Festival.

Under 1990-talet, oberoende film hade en comeback i popularitet. Million dollar behandlar gjordes efter visningar på Sundance festivalen. De stora filmbolagen insåg att stora pengar kunde göras med relativt små utlägg. Dessa typer av avtal sades vara kreativa död oberoende filmer, men Sundance är fortfarande den första punkten kräver oberoende filmare.

är Institutets laboratorier som specifikt till filmare. Manusförfattare, har filmmusik kompositörer och regissörer fann Sundance Labs ovärderliga för den kreativa processen. Filmskapare från hela världen dras till institutet för sin kreativa atmosfär och affärsmöjligheter nätverk. Hur började som ett litet samarbetsprojekt är nu en av världens största och viktigaste filmfestivaler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.