Vad är Star Wars Holiday Special?

Star Wars Holiday Special är en liten mindes post i Star Wars universum. Denna två timmars special, som tillsammans en berättelse om Wookie Chewbacca familj med inslag varieté, en tecknad serie, och även Princess Leia sång, sändes 1978 i USA och visades aldrig på svensk TV igen. Skapare George Lucas har ofta uttryckt sin motvilja mot den speciella, men många kult fans älskar den för dess kitschig och allmänt panned historia. Den ursprungliga Star Wars filmen släpptes 1977, och gungade filmvärlden med sin episka berättelse och oerhörda specialeffekter. George Lucas, hjärnan bakom rösträtt, var full av möjligheter för att där ta sin nya universum. Att investera tid och förmodligen pengar i Star Wars Holiday Special var fascinerande och fortfarande mycket diskuterade val av Lucas, som möjligen trodde att behålla tittare är intresserade av serier under tre år övergång mellan Star Wars: A New Hope och The Empire Strikes Back . I Star Wars Holiday Special , som äger rum efter den första teater film och före den andra, Chewbacca mamma, föräldrar och son väntar ivrigt på hans återkomst i Life Day, en semester liknande jul. På Darth Vaders order, Chewie och Han Solo som jagas av Imperial storm ryttare, varav raid Chewie hem i hopp om att fånga honom. Chewbacca's son, Lumpawarrump eller Lumpy, försök att stilla sin oro genom att titta på en tecknad serie som funktioner Han, Chewie, och Luke Skywalker. Serien innehåller också karaktären Boba Fett, som skulle bli en stor skurk i resten av teatrala serien.

Chewbacca familj lyckas avvärja den hotande stormen ryttare tills Han och Chewie kan komma och rädda dagen. Den Wookie familjen fortsätter till den magiska Tree of Life, där Luke Skywalker och Han Solo ansluta dem tillsammans med robotar C-3PO och R2-D2, och prinsessan Leia. Prinsessan sjunger en sång om enighet och alla firar hjärtligt.

Star Wars Holiday Special har träffat nästan totala förakt för sina saftig historia, alltför söta dialog och udda försök att blanda stilar genom sånger och teckningar. George Lucas ödelades uppenbarligen med resultatet, som inte har tillbringat mycket tid personligen övervaka projektet. Den särskilda sändes aldrig i Amerika igen, även om det visades en gång i Australien under 1980-talet. Ingen video eller DVD-utgåva av Star Wars Holiday Special någonsin har släppts, men piratkopierade kopior finns gott om bland fansen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.