Vad är Neon Genesis Evangelion?

Neon Genesis Evangelion , ofta förkortat NBE, är en mycket populär, inflytelserika och framgångsrika japanska anime franchise som inleddes av animationsstudio Gainax i oktober 1995. Många inofficiella och officiella källor namn Neon Genesis Evangelion som den största anime genom tiderna. För närvarande består franchise av 26 episoder och fem filmer, med ytterligare två filmer på vägen.

Neon Genesis Evangelion är i genren av apokalyptiska mecha, som det ofta som den definierar exempel. Det innehåller också inslag av drama och komedi. Handlingen utspelar sig i en nära-futuristiska Tokyo 2015. Den primära huvudpersoner är en avgjutning av ungdomar som arbetar under FN: s särskilda organ NERV som piloter jättelika mecha. Genom att använda dessa mekanismer, kallas Evas, Teenage piloterna striden monstruösa enheter kallas Angels, tydligen bestämt sig för att skapa kaos i Tokyo och andra japanska städer. Berättelsen innehåller både bekämpa scenerna mellan Eva och Angels samt intensiv personlig och romantisk interaktion mellan karaktärerna.

Serien är känd för sin användning av filosofi, religiösa bildspråk, och många språkliga referenser. Titeln är grekiska och betyder ungefär "New Beginning Gospel", betonar den apokalyptiska inslag i serien. Många symboliska referenser till kristendomen, både subtil och öppen, ska införas i hela serien, även om mytologi presenteras i berättelsen är allt annat än kristen. Några av de kristna referenser som anges i Neon Genesis Evangelion inkludera Dödahavsrullarna, Lance of Longinus, de tre vise männen, etc.

De internationella framgångarna för Neon Genesis Evangelion är allmänt krediteras för kickstarting hur populär japansk anime världen. Stund innan serien var anime mer av en nisch intresse, anime som Neon Genesis Evangelion , tillsammans med andra såsom Sailor Moon och DragonBall Z , som ledde anime in i mainstream i länder som USA. Neon Genesis Evangelion är starkt skiljer sig från de två sistnämnda titlarna för sin mogna och komplexa teman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.