Vad är Edinburgh Fringe Festival?

gång om året, för de senaste 60 åren, blir Edinburgh centrum för konsten världen. I augusti månad, är Edinburgh hem till komiker, konstnärer, skådespelare och musiker från hela världen. Det är när Edinburgh Fringe Festival träffar stad och staden blir hem till nästan 17. 000 internationella artister. Den första Edinburgh International Festival öppnades 1947. Den var avsedd som en efterkrigstidens initiativ som syftar till att föra Europa tillbaka tillsammans genom kulturens värld. Under sitt första år, deltog i festivalen med sex, oinbjudna skotska företag och två engelska. Dessa företag slagit läger i den viktigaste festivalen för att utföra sina shower. De hade ingen finansiell uppbackning, och visar lyckats eller misslyckats helt på allmänhetens deltagande.

Sextio år senare, kör Edinburgh Fringe Festival fortfarande på samma huvudman. Ingen av de konstnärer som deltar har bjudits in, och de behöver anstränga sig att utföra. De fortfarande måste använda trånga eller konstiga teater platser, och de pengar de gör beror helt på allmänheten dyka upp.

Under 2005 såldes 1,3 miljoner biljetter för nästan 1. 800 visar. Omkring 200 av de visar utföras vid marginella är fria att delta. Om du skulle se varje föreställning på festivalen back to back, skulle det ta dig ungefär sex år. År 2006 ingick antalet föreställningar är cirka 28. 000.

Tusentals artister, turister och invånare dyker upp på Fringe varje år. Det är hem till några av de märkligaste agerar du någonsin kommer att se, liksom några av de största stjärnorna på scenen och skärm. De Fringe används regelbundet som den första punkten för teater visar innan de börjar springa i Londons West End. Förra året rubriken Christian Slater en all-star cast för en pre-London drivs av One Flew Over the Cuckoo's Nest .

komediframföranden utgör 32% av festivalens produktion. Komiker resa från avlägsna delar av världen för att uppträda på Fringe. Många big-name komedi stjärnor också prova sina nya material på Fringe innan man påbörjar Världen turer och nummer till andra internationella festivaler.

promenerar runt i centrum av Edinburgh, du riskerar att stöta ihop med valfritt antal konstiga artister. Du kan ta i satiriska politiska debatter eller skrämma dig genom att gå respekterade skådespelare berättar sent historier natt spöke. Musikaler, operor, burlesk visar och varje typ av dans rörelse man kan tänka på är alla utförs på Fringe. Även världsberömda cirkusar dyker upp att uppträda på Fringe.

Det fina med Fringe är att vem som helst kan utföra. Om du har en show eller en stand up-komiker eller en sångare, kan du ansöka. Om word of mouth är tillräckligt bra, kan du översvämmas av erbjudanden från agenter och scouter talang. Om du bara gör det till Edinburgh gång i ditt liv, försök att gå i augusti. Du kommer aldrig att bli brist på underhållning och du kan bli den första att fånga artister innan de går globala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.