Vad är Continental Divide Trail?

Continental Divide Trail, eller CDT, när den är färdig, kommer att bli den näst största sammanhängande vandringsled i USA. Spanning längden på landet från den mexikanska-New Mexico gränsen till Montana-kanadensiska gränsen, är leden strax över 70% komplett som de senaste beräkningarna. Tillsammans med Appalachian Trail i östra och Pacific Crest Trail i väst bildar CDT vad vandrare kallar "triple crown" i Amerikanska vandring.

Appalachian Trail visionära Benton MacKaye och medlemmar av Rocky Mountain Trail Association började planerna för CDT i slutet av 1960. Gruppen hiked vad som skulle bli en del av spåret, markerar med spikning blåmålade burkar till träd för senare godkännande av USA Forest Service som trailways. 1966 blev lobbyister för spåret lyckas med planerna inför den amerikanska kongressen.

Planer för Continental Divide Trail förts över 1. 900 miles (3. 057 km) av befintliga stigar och vägar på landsbygden i ett försök att skära ner kostnaderna. Till skillnad från de Appalachian Trail, som är avsedd att ge en bekvämare vandring när så är möjligt, Continental Divide Trail är avsiktligt primitiv. Den totala längden på spåret beräknas vara 3. 100 miles (4. 988 km) i fem delstater i USA. År 1978 kongressen utsedda Continental Divide Trail som en av US National Scenic Trails, och skapade en skyddad, 50 sjömil (80 km) bred korridor på vardera sidan av spåret.

I New Mexico, täcker spåret 775 miles (1. 247 km) och färdas genom berg, raviner och öken. Höjdpunkter är den vulkaniska El Mapais National Monument, och Big Hatchet Mountains Wilderness, som tros vara hem för Native American Chief Geronimo. Denna del av leden är notoriskt farliga på grund av höga temperaturer, och volontärer har etablerat vattenreserver med täta intervall. Gemensamma djurlivet i området omfattar Roadrunners och antilop gaffelantilop.

Colorado delen av Continental Divide Trail slingrar sig genom den enorma Rocky Mountains och sträcker sig 800 miles (1287 km) över staten. Colorado trail ståtar med den högsta punkten på CDT på 14. 270 ft (4,34 km) hög Gray's Peak. Andra höjdpunkter är guld-strike byn Beartown och de åtta berg av över 14. 000 ft (4. 26 km) i Collegiate Peaks Wilderness.

Den CDT korsar Wyoming 550 miles (885 km) passerar genom Routt National Forest och Bridger-Teton National Forest. En av de största höjdpunkterna i hela spåret är Wyoming's Yellowstone National Park. Yellowstone är den äldsta park i USA och är fylld med fantastiska naturliga funktioner, såsom den gamla Faithful Geyser och den fantastiska Mammoth Hot Springs.

Efter att ha passerat Wyoming, Continental Divide Trail följer gränsen mellan Idaho och Montana för några hundra miles, innan de passerar i Montana för den sista sträckan av vandring. 800 miles (1287 km) i Montana vandring resa genom skogar, berg och vida slätter. Glacier National Park, endpoint spåret, anses mycket bra för sin branta, is-snidade toppar. Fiske hela parken tros vara magnifik, och den majestätiska vyer är en lämplig grand finale för CDT. Till skillnad från Appalachian Trail och Pacific Crest Trail, som fylls helt med 200-300 vandrare per år endast ett tiotal försök thru-vandringar på CDT. Leden är fortfarande något ofullständigt, med varje stat som innehåller en stor mängd färdiga spår områden. Fortfarande, en allt större del av hardy vandrare prova leden varje år.

Om du är intresserad av att vandra i Continental Divide Trail eller något annat spår, ska du rådgöra med en läkare för ett intyg om god hälsa. Dessa stigar, medan relativt säker, är vilda områden och kan vara farligt. Som CDT förblir tämligen oanvänd, kan du se andra vandrare sällan. Överväga att lägga en vandring kompis, och se till att planera din leverera reserver noga, så att du har en akut förråd av mat, vatten och förnödenheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.