På kryssning, Vad en mellanlandning?

En mellanlandning på kryssning är en planerad dockning vid olika sevärdheter som gör att folk tar kryssningar till närmare besöka städer eller ibland privata öar eller djurlivet bevaras. När du tar en kryssning är det en bra idé att inte bara forskning på kryssning, utan även mellanlandning platser så du kan planera tiden att besöka de stora attraktionerna på dessa platser. Det är också mycket viktigt att ha ditt pass med dig om du vill stiga av kryssningsfartyget. Observera att lagar för pass har förändrats och Mexiko och Kanada nu båda kräver amerikanska medborgare att ha pass innan de når sina länder. Därför, om du planerar att gå i land på en mellanlandning, kan du mycket väl behöver ditt pass för att göra det, och kryssningsfartyg kan dessutom medföra att du måste ta ditt pass i händelse av ett oplanerat stopp eller dockning.

mellanlandningar kan pågå från några timmar till flera dagar och vanligtvis motsvarar längden på kryssningen. Två veckor eller längre kryssningar kan ha flera mellanlandningar, eller får lägga till ett par dagar till städer eller orter med en hel del sevärdheter att besöka. Korta kryssningar på mindre än en vecka kan erbjuda en mellanlandning, och varaktighet dockning kan begränsas till några timmar. När kryssningen dockorna i flera dagar, kan du välja att stanna på fartyget, eller ibland resenärer gå inlandet och bo på resmål och hotell utanför fartyget. Förutom att forska platser för mellanlandningar, vet smarta kryssaren att han eller hon kommer att spara pengar genom att gå flera kvarter inre innan shopping eller tar transport. Taxibilar, restauranger och affärer i närheten av fartygets Dock punkt brukar vara dyrast. Om du fastnar i ett läge, försöka gå tre till fyra kvarter bort från fartyget till bättre priser. En kryssning mellanlandning kan erbjuda dig möjlighet att ta guidade turer till platser. Om du inte har forskat din resa i förväg, kan detta vara ett bra sätt att se de stora sevärdheterna. Det garanterar också att du kommer tillbaka till fartyget innan det kvittning för nästa plats. Det är mycket viktigt att hålla en lyhördhet för den tid du har att besöka en plats. Kontrollera att din klocka är inställd för att motsvara den tid på kryssningsfartyg och inte beroende av klockor på mellanlandning destinationer, eftersom tidszoner kan variera. När du vet det specifika timmar till förfogande att besöka mellanlandningar, kanske du vill ställa klockan på alarm en timme eller två innan du måste gå tillbaka till skeppet.

Om du har en svår tid med sjösjuka, och du har precis löst det på fartyget, kan mellanlandningar vara till din nackdel. Det kan ta ett tag att få ditt "land ben" tillbaka efter flera dagar på ett skepp, och du kan då tvingas att återanpassa sig till fartygets rörelser när du kommer tillbaka till skeppet. Om sjösjuka är ett stort problem, kanske du vill hoppa landstigning från fartyget vid en mellanlandning och stanna kvar på skeppet. Det finns gott om människor som inte går av fartyget vid mellanlandningar och det finns en uppsjö av aktiviteter ombord för dem som inte vill besöka en stad. Å andra sidan, kryssningsfartyg endast tillåta dig möjlighet att se intressanta platser från ombord på fartyget, och mellanlandningar mycket kan berika en resa genom att ge er en närbild erfarenhet av en stad, fantastisk ö, eller naturlig plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.