På Disneyland, vad Tomorrowland?

Ange Disneyland i Anaheim, Kalifornien, passera Main Street, USA, gör en höger och ange land i framtiden. Tomorrowland är en av de ursprungliga områdena i Disneyland Park, och en fläkt favorit. Sedan början har fokus på den futuristiska området varit på innovation och möjligheter. När Disneyland öppnades 1955, var Tomorrowland en mestadels tomt område. På grund av kraftiga budgetnedskärningar hade park grundaren Walt Disney för att skära ner sina storslagna planer för detta avsnitt och tvingades acceptera företagens finansiering för att bygga upp många av de tidiga turer. Under de första åren, Monsanto Kemikalier, American Oil och holländska Boy Paint alla betalande olika turer i hela detta område av Disneyland. De tidigaste rides in Tomorrowland ingår Autopia, en liten biltur genom en fredlig vägsystem. När skjutsen inleddes med parken, var avsedd Autopia att ge gästerna en bild av den aktuella växande highway system i hela Amerika. Så småningom skulle Disneyland lägga andra separata versioner av rida före en stor remodel under 1999 och två spår i rida i bruk från 2008. En annan tidig attraktion var TWA Moonliner och dess följeslagare attraktion, Rocket to the Moon. Under många år var den stora replika Moonliner raketen den största strukturen i parken, tills den massiva Disneyland bergen byggdes. Trots att den ursprungliga strukturen är borta, lever en liten modell av Moonliner fortfarande på Disneyland, utanför Röda Rockett's Pizza Port. Rocket to the Moon skisserat en simulerad resa till cirkel runt månen, med film skärmar ovanför, under och kring publiken. Den populära rida gick igenom en mängd olika anpassningar före permanent stängt under 1998.

Under de första decennierna av verksamhet, Disneyland försökt många nya attraktioner och visar på Tomorrowland området. A long-lost fläkt favorit är den till stor del plast House of the Future byggda och inredda med den senaste tekniken i slutet av 1950-talet. Astro Jets, en lång spinning Rocket Ride, öppnades 1956 och har sedan ersatts med slående Astro Orbiter. På 1970-talet kallas en inomhus berg-och dalbanan Space Mountain öppnas skicka besökarna på en vild tur genom stjärna fält. Disney samarbetar också med George Lucas 1987, att skapa Star Tours, en av de första virtuella verkligheten rider byggas.

År 1998 genomgick Disneyland en enorm stil förändring etiketterats som New Tomorrowland. Förändringar inkluderade tillägg av Rocket Rods rida, en kortlivad attraktion känd för sin otroligt lång väntetid. Stor del av området var målade i ett färgschema i brons och blå, menade förmodligen att åberopa en 19th century känsla för vetenskap och teknik. Reaktioner på uppdateringarna var blandade avgjort.

Fruktande fan kritik som Tomorrowland var snabbt bli Yesterdayland beställde Disney tjänstemän en andra uppdatering av parken under 2005 för att sammanfalla med 50-årsdagen av parken. Andra än alchemic-framträdande Astro Orbiter, de färgscheman ändrades till en futuristisk blått och vitt, och stora väggmålningar installerades som skildrar utrymme scener. Efter en lång rehabilitering, återinvigdes Space Mountain med ett nytt spår, nya effekter och ny musik. En annan nyhet var öppnandet av Buzz Lightyear's Astro Blasters, en interaktiv rida där gästerna använder laservapen att skjuta utomjordingar och får poäng.

Tomorrowland fortfarande en av de mest populära delarna av parken, men det ständiga behovet av uppdateringar oroar många longtime fans. Även med nya tillägg, området centra runt om i mitten av 20th Century rymdkapplöpningen och förlitar sig på tekniken ibland decennier gamla. Men många Disneyland fans se området som ljuvt nostalgisk, påminner besökaren om en tid när man rör stjärnorna blev möjligt, och ridning raket för att arbetet skulle kunna bara några år bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.